fbpx

Οργανωμένη άσκηση πυρασφάλειας στο Εφετείο Αθηνών: Πρώτη φορά στα 24 χρόνια λειτουργίας του

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο δεύτερο όροφο του δικαστικού μεγάρου, με τη συμμετοχή ειδικής ομάδας που συστήθηκε από δικαστικούς υπαλλήλους από κάθε όροφο του Εφετείου, της Εισαγγελίας Εφετών και του Δικαστηρίου Ανηλίκων.

Χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
Χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

Δείτε επίσης

Οργανωμένη άσκηση πυρασφάλειας έγινε για πρώτη φορά χθες, 10 Δεκεμβρίου, στο Εφετείο Αθηνών, με πρωτοβουλία της Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Δικαστηρίου (σσ: επικεφαλής, η Πρόεδρος Εφετών Σοφία Λιγνού και μέλη του οι Εφέτες Δημήτρης Κοντόπουλος και Κώστας Σαργιώτης). Να σημειωθεί ότι στο Μέγαρο του Εφετείου εργάζονται καθημερινά περισσότεροι από 500 Δικαστές, Εισαγγελείς και δικαστικοί υπάλληλοι, ενώ εισέρχονται από τρεις έως πέντε χιλιάδες πολίτες.

Η νέα διοίκηση του Εφετείου τους τελευταίους δύο μήνες έχει σχεδιάσει και προγραμματίσει σειρά πρωτοβουλιών για τη βελτίωση της ασφάλειας του κτιρίου, που λειτουργεί από το 2000, καθώς και τη θωράκιση από πάσης φύσεως κινδύνους.

Η άσκηση – το πρώτο βήμα στην κατεύθυνση αυτή-, πραγματοποιήθηκε στο δεύτερο όροφο του δικαστικού μεγάρου, με τη συμμετοχή ειδικής ομάδας που συστήθηκε από δικαστικούς υπαλλήλους από κάθε όροφο του Εφετείου, της Εισαγγελίας Εφετών και του Δικαστηρίου Ανηλίκων. Παρόντες ήταν, επίσης, και μέλη του νεοσύστατου θεσμού της Δικαστικής Αστυνομίας, που έχουν την ευθύνη των ακροατηρίων.

Ο Αντιπύραρχος, Διοικητής του 4ου ΠΣ Αθηνών Αλέξανδρος Μεσημερτσής επεσήμανε πόσο μεγάλο είναι το θερμικό φορτίο που υπάρχει στο συγκεκριμένο κτίριο, με χιλιάδες σελίδες  δικογραφίες, ιδίως στον τρίτο όροφο όπου στεγάζεται το Αρχείο

Στο πλαίσιο της άσκησης, προβλήθηκαν στοιχεία για τις πυρκαγιές, τα οποία εξήγησε στους συμμετέχοντες ο Αντιπύραρχος, Διοικητής του 4ου ΠΣ Αθηνών Αλέξανδρος Μεσημερτσής. «Οι πυροσβέστες ζουν τον ανθρώπινο πόνο και την καταστροφή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο οποίος υπηρετεί στον επιχειρησιακό τομέα – μάλιστα, ήταν και στην πυρκαγιά στο Μάτι.

Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλέστηκε ο αξιωματικός, «στην  Ελλάδα η δεύτερη αιτία βίαιου θανάτου εν καιρώ ειρήνης  είναι η πυρκαγιά». Κατέδειξε με αυτόν τον τρόπο πόσο αναγκαίο είναι σε μια δημόσια υπηρεσία, όπως το Εφετείο της Αθήνας, να υπάρχει η αναγκαία πυροπροστασία αλλά και η γνώση για την αντιμετώπιση ενδεχόμενου κινδύνου. Παράλληλα, επεσήμανε πόσο μεγάλο είναι το θερμικό φορτίο που υπάρχει στο συγκεκριμένο κτίριο, με χιλιάδες σελίδες  δικογραφίες, ιδίως στον τρίτο όροφο όπου στεγάζεται το Αρχείο.  

Ο κ. Μεσημερτσής κλείνοντας τόνισε πως το Εφετείο και ο ‘Αρειος Πάγος, μαζί με τον Πύργο των Αθηνών και τον Πύργο του Πειραιά, είναι από τα πιο «στιβαρά» κτίρια, με αξιοσημείωτη αντισεισμική αντοχή και προστασία.

- Διαφήμιση -

- Διαφήμιση -

Πρόσφατες αναρτήσεις

- Διαφήμιση -