fbpx
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

ΕΛΓΑ: Προκήρυξη πρόσληψης 2 δικηγόρων

Η νέα προθεσμία λήξης της προκήρυξης είναι 19.3.2024

Χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά
Χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά

Δείτε επίσης

Ο Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων προκηρύσσει την πρόσληψη δύο δικηγόρων, και συγκεκριμένα ενός δικηγόρου παρά Πρωτοδίκαις και ενός δικηγόρου παρ’ Εφέταις, που θα προσληφθούν στον Οργανισμό με σχέση έμμισθης εντολής και πάγιας αντιμισθίας και με καθήκοντα την παράσταση ενώπιον Δικαστηρίων για εκδίκαση των υποθέσεων του ΕΛΓΑ, προετοιμασία φακέλων δικογραφίας και κατάθεσή τους στα Δικαστήρια, την δικαστική και εξώδικη αντιπροσώπευση του ΕΛΓΑ και την σύνταξη γνωμοδοτήσεων και απαντήσεων στα υπηρεσιακά ερωτήματα που τίθενται από τη Διοίκηση του ΕΛΓΑ και από όλους τους προϊσταμένους των Οργανικών μονάδων του ΕΛΓΑ μέσω της Διοίκησης.

Α. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

Αντικείμενο της απασχόλησης των δικηγόρων θα είναι η νομική υποστήριξη του ΕΛΓΑ στην αντιμετώπιση των νομικών θεμάτων που απασχολούν τον Οργανισμό (προετοιμασία φακέλων υποθέσεων, τεκμηρίωση αντιμετώπισης υποθέσεων, παρακολούθηση δικαστικών υποθέσεων και σύνταξη γνωμοδοτήσεων, παρακολούθηση νομολογίας, έλεγχος συμβάσεων καθώς και η εκπροσώπηση του ΕΛΓΑ ενώπιον των Δικαστηρίων και η εν γένει υποστήριξη του έργου της Νομικής Υπηρεσίας του Οργανισμού.

Οι παραπάνω υπηρεσίες θα παρέχονται, κατά κανόνα, στα Γραφεία της Νομικής Υπηρεσίας του ΕΛΓΑ, στην Κεντρική Διοίκηση του ΕΛΓΑ (Μεσογείων 451, Αθήνα).

Β. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι υποψήφιοι και για τις ανωτέρω δύο (2) θέσεις δικηγόρων με σχέση έμμισθης εντολής πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  • Να είναι Έλληνες πολίτες.
  • Να μην έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 45 του Κώδικα Δικηγόρων (Ν 4194/2013).
  • Να είναι Δικηγόροι, μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, παρά Πρωτοδίκαις και παρ’ Εφέταις αντίστοιχα.
  • Να μην έχουν τιμωρηθεί πειθαρχικά και να μην κατέχουν άλλη έμμισθη θέση κατά την έννοια του άρθρου 42 του Ν 4194/2013 (Κώδικα Δικηγόρων).
  • Οι άνδρες υποψήφιοι να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα και οριστικά από αυτές, να μην είναι ανυπότακτοι και να μην έχουν καταδικασθεί για λιποταξία με τελεσίδικη απόφαση.
  • Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα για την άσκηση των καθηκόντων τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 7 του Ν 3528/2007, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Σχετικά πιστοποιητικά θα προσκομισθούν μετά την έκδοση του πρακτικού επιλογής υποψηφίων.
  • Να μην έχουν κώλυμα διορισμού, λόγω ποινικής καταδίκης ή επειδή τελούν υπό στερητική ή/και επικουρική δικαστική συμπαράσταση ή επειδή έχουν στερηθεί λόγω καταδίκης τα πολιτικά δικαιώματα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 8 του Ν 3528/2007, όπως ισχύει, ούτε κατά το χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, ούτε κατά το χρόνο διορισμού.
  • Να είναι κάτοχοι πτυχίου Νομικού Τμήματος Νομικής Σχολής Ανώτατου εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΑΕΙ) της ημεδαπής ή ισότιμου τίτλου Νομικού Τμήματος Πανεπιστημιακής Σχολής της αλλοδαπής, νόμιμα αναγνωρισμένου.
  • Να είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Νομικού Τμήματος Νομικής Σχολής Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΑΕΙ) της ημεδαπής ή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Νομική Επιστήμη ή ισότιμου τίτλου Νομικού Τμήματος Πανεπιστημιακής Σχολής της αλλοδαπής, νόμιμα αναγνωρισμένου. Επιτρεπτή και η υποβολή υποψηφιότητας από κάτοχο μόνο διδακτορικού τίτλου σπουδών.
  • Θα συνεκτιμηθεί η κατοχή διδακτορικού τίτλου σπουδών ή/και η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στα γνωστικά αντικείμενα του Δημοσίου Δικαίου ή του Εργατικού Δικαίου, όπως αναλυτικά αναφέρεται στον ΠΙΝΑΚΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.
  • Να διαθέτουν επαγγελματική δικαστηριακή ή συμβουλευτική εμπειρία στο αντικείμενο απασχόλησης αποδεικνυόμενη με δικόγραφα, υπομνήματα, γνωμοδοτήσεις, βεβαιώσεις προϋπηρεσίας/απασχόλησης, καθώς και επιστημονική εξειδίκευση αποδεικνυόμενη με επιστημονικές δημοσιεύσεις συναφείς με το αντικείμενο ενασχόλησης.
  • Να έχουν πολύ καλή γνώση ξένης γλώσσας κράτους μέλους ΕΕ.
  • Θα συνεκτιμηθεί η άριστη γνώση μίας ακόμα ξένης γλώσσας κράτους μέλους EE, όπως αναλυτικά αναφέρεται στον ΠΙΝΑΚΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.
  • Θα συνεκτιμηθεί η γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: α) επεξεργασίας κειμένων, β) υπολογιστικών φύλλων και γ) υπηρεσιών διαδικτύου.

Η συμμετοχή των υποψηφίων στη διαδικασία επιλογής προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων της προκήρυξης.

Δείτε την προκήρυξη εδώ

- Διαφήμιση -

- Διαφήμιση -

Πρόσφατες αναρτήσεις

- Διαφήμιση -