fbpx
Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων

Η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΕΕΤΕ (εφεξής η «Εταιρεία»), ενεργώντας ως «Υπεύθυνος Επεξεργασίας», είναι υπεύθυνη για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων στην ιστοσελίδα «NOMIKI BIBLIOTHIKI DAILY» που βρίσκεται στην ηλεκτρονική σελίδα daily.nb.org (στο εξής «NB Daily»).

Η παρούσα Πολιτική έχει ως στόχο, σύμφωνα με το άρθρο 13 του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (Κανονισμός ΕΕ 2106/679, εφεξής «ΓΚΠΔ»), να σας ενημερώσει σχετικά με τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων, να περιγράψει το πλαίσιο βάσει του οποίου συλλέγουμε, διατηρούμε και χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών του NB Daily, να εξηγήσει τις σχετικές μας υποχρεώσεις αλλά και τα δικαιώματά των επισκεπτών του portal σε ό,τι αφορά την επεξεργασία των δεδομένων τους.

Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με την παρούσα Πολιτική και τον τρόπο που επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (DPO) της Εταιρείας:

Υπεύθυνος Επεξεργασίας

ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΕΕΤΕ
Ανώνυμη Εταιρεία Εκδόσεων, Τεχνολογίας & Εκπαίδευσης
Μαυρομιχάλη 23, 10680 Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 367 8800
Στοιχεία Επικοινωνίας Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων (Data Protection Officer): dataprotection@nb.org

Ορισμοί

Προσωπικά Δεδομένα: κάθε πληροφορία που αφορά ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο και του οποίου η ταυτότητα μπορεί να εξακριβωθεί άμεσα ή έμμεσα, ιδίως μέσω αναφοράς σε αναγνωριστικό στοιχείο ταυτότητας, όπως, ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας, αριθμός ταυτότητας, αριθμός φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ).

Ειδικές Κατηγορίες Προσωπικών Δεδομένων: δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που αποκαλύπτουν τη φυλετική ή εθνοτική καταγωγή, τα πολιτικά φρονήματα, τις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις ή τη συμμετοχή σε συνδικαλιστική οργάνωση, καθώς και γενετικά δεδομένα, βιομετρικά δεδομένα που χρησιμοποιούνται με σκοπό την αδιαμφισβήτητη ταυτοποίηση προσώπου, δεδομένα που αφορούν την υγεία ή δεδομένα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή φυσικού προσώπου ή τον γενετήσιο προσανατολισμό.

Υποκείμενο των Δεδομένων: το ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο στο οποίο αναφέρονται τα Προσωπικά Δεδομένα.

Επεξεργασία: κάθε πράξη ή σειρά πράξεων που πραγματοποιείται με ή χωρίς τη χρήση αυτοματοποιημένων μέσων σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ή σε σύνολα δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως η συλλογή, η καταχώριση, η οργάνωση, η διάρθρωση, η αποθήκευση, η προσαρμογή ή η μεταβολή, η ανάκτηση, η αναζήτηση, η χρήση, η κοινολόγηση με διαβίβαση, η διάδοση ή κάθε άλλης μορφής διάθεση, η συσχέτιση ή ο συνδυασμός, ο περιορισμός, η διαγραφή ή η καταστροφή.

Υπεύθυνος Επεξεργασίας: Για τους σκοπούς της παρούσας πολιτικής, ως Υπεύθυνοι Επεξεργασίας νοούνται οι Εταιρείες του Ομίλου, οι οποίες ξεχωριστά ή από κοινού καθορίζουν τους σκοπούς και τον τρόπο επεξεργασίας των Προσωπικών Δεδομένων.

Εκτελών την Επεξεργασία: το φυσικό ή νομικό πρόσωπο, η δημόσια αρχή, η υπηρεσία ή άλλος φορέας που επεξεργάζεται Προσωπικά Δεδομένα για λογαριασμό του Υπεύθυνου Επεξεργασίας.

Συγκατάθεση: κάθε ένδειξη βουλήσεως του Υποκειμένου των Δεδομένων, ελεύθερη, συγκεκριμένη, ρητή και εν πλήρει επιγνώσει, με την οποία το Υποκείμενο των Δεδομένων εκδηλώνει ότι συμφωνεί, με δήλωση ή με σαφή θετική ενέργεια, να αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας τα Προσωπικά Δεδομένα που το αφορούν.

Παραβίαση Προσωπικών Δεδομένων: η παραβίαση της ασφάλειας που οδηγεί σε τυχαία ή παράνομη καταστροφή, απώλεια, μεταβολή, άνευ άδειας κοινολόγηση ή πρόσβαση σε Προσωπικά Δεδομένα που διαβιβάστηκαν, αποθηκεύτηκαν ή υποβλήθηκαν κατ’ άλλο τρόπο σε Επεξεργασία.

Συλλογή & επεξεργασία προσωπικών δεδομένων

Ως γενική αρχή, μέσω του NB Daily επεξεργαζόμαστε δεδομένα σας μόνο όταν τα παρέχετε οι ίδιοι με ενεργητικό τρόπο (π.χ. όταν επικοινωνείτε μαζί μας μέσω email).

Ωστόσο, ορισμένα δεδομένα συλλέγονται είτε με τη βοήθεια αρχείων cookies (για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση των cookies διαβάστε τη σχετική πολιτική μας) είτε αυτόματα κατά την επίσκεψή σας στο NB Daily.

Συγκεκριμένα, λόγω του τρόπου λειτουργίας του διαδικτύου, αμέσως μόλις επισκεφθείτε το NB Daily, ο server (διακομιστής) μας καταγράφει τη διεύθυνση IP σας, η οποία συνιστά προσωπικό δεδομένο, ακόμα και αν δεν μπορούμε να σας ταυτοποιήσουμε μόνοι μας με βάση το στοιχείο αυτό, καθώς και ακόμη κάποιες πληροφορίες, όπως η ημερομηνία και η ώρα της επίσκεψής σας.

Η νόμιμη βάση για τη συλλογή και αποθήκευση δεδομένων σε ειδικά αρχεία (log files) είναι το έννομο συμφέρον μας, προκειμένου να διασφαλίσουμε την ασφάλεια δικτύων, πληροφοριών και υπηρεσιών από τυχαία γεγονότα ή παράνομες ή κακόβουλες ενέργειες οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο τη διαθεσιμότητα, τη γνησιότητα, την ακεραιότητα και την εμπιστευτικότητα των αποθηκευμένων ή διαβιβαζόμενων δεδομένων (π.χ. έλεγχος επιθέσεων «άρνησης υπηρεσίας»), αλλά και να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά τυχόν τεχνικά προβλήματα.

Ποια προσωπικά δεδομένα επεξεργαζόμαστε και για ποιους σκοπούς

Τα προσωπικά δεδομένα που επεξεργαζόμαστε είναι τα απολύτως αναγκαία για τον εκάστοτε σκοπό που επιδιώκουμε. Πιο συγκεκριμένα συλλέγουμε, τα παρακάτω:

Δεδομένα ταυτότητας: π.χ. όνομα, επίθετο, επαγγελματική ιδιότητα, φωτογραφία

Δεδομένα επικοινωνίας: π.χ. τηλέφωνο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Στοιχεία τα οποία δηλώνετε περαιτέρω στη φόρμα επικοινωνίας

Δεδομένα που συλλέγονται μέσω της χρήσης Cookies: π.χ. η διεύθυνση IP

Τα δεδομένα σας αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας στο πλαίσιο της παροχής ειδησεογραφικού νομικού περιεχομένου, για σκοπούς εμπορικής προώθησης των υπηρεσιών μας, καθώς και για αποστολή του newsletter μας.

Ασφάλεια προσωπικών δεδομένων

Η Εταιρεία επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα με τρόπο που διασφαλίζει την προστασία τους. Συγκεκριμένα, η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων γίνεται αποκλειστικά και μόνο από εντεταλμένο για αυτόν το σκοπό προσωπικό ή από συνεργάτες που δεσμεύονται έναντι της Εταιρείας με τις ίδιες υποχρεώσεις προστασίας των προσωπικών σας δεδομένων. Η Εταιρεία λαμβάνει όλα τα κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για την ασφάλεια των δεδομένων και την προστασία τους από τυχαία ή αθέμιτη καταστροφή, τυχαία απώλεια, αλλοίωση, απαγορευμένη διάδοση ή πρόσβαση και κάθε άλλης μορφής αθέμιτη επεξεργασία. Μεταξύ άλλων, υιοθετεί εσωτερικές πολιτικές ασφαλείας, εκπαιδεύει το προσωπικό της, ενώ αξιοποιεί μία σειρά τεχνολογιών που διασφαλίζουν την ασφάλεια των δεδομένων σας.

Αποστολή ενημερωτικού δελτίου (newsletter)

Με την εγγραφή των χρηστών του portal στα newsletters, οι χρήστες αποδέχονται, έχοντας δώσει τη ρητή συγκατάθεσή τους, να λαμβάνουν την ενημέρωση που θα τους παρέχουμε τόσο για την πορεία της επίκαιρης ειδησεογραφίας, όσο και για εξελίξεις που αφορούν τον Οργανισμό.

Πού και για πόσο καιρό αποθηκεύουμε τα δεδομένα σας;

Τα δεδομένα σας αποθηκεύονται στο σύστημα της Εταιρείας. Η διαχείριση αυτών διενεργείται με τις ενδεδειγμένες μεθόδους, αποκλειστικά και μόνο από αυστηρώς περιορισμένο προσωπικό της ίδιας της Εταιρείας, χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων.

Ως γενική αρχή, διατηρούμε τα δεδομένα σας αποκλειστικά και μόνο για χρονικό διάστημα το οποίο είναι απαραίτητο για τον εκάστοτε σκοπό επεξεργασίας. Οι κανόνες για τον καθορισμό της περιόδου διατήρησης προκύπτουν από τη διασφάλιση των κανόνων για την προστασία δεδομένων, τις βέλτιστες πρακτικές του χώρου και τη διαφύλαξη της εύρυθμης λειτουργίας της Εταιρείας. Επισημαίνουμε ότι ακόμα και εάν υποβάλετε αίτημα για τη διαγραφή των δεδομένων σας, είναι δυνατό να διατηρήσουμε ορισμένα από αυτά, αποκλειστικά και μόνο λόγω έννομων υποχρεώσεων ή για τη θεμελίωση, άσκηση και υποστήριξη νομικών αξιώσεων.

Δικαιώματα υποκειμένων

Σε αυτήν την ενότητα παρουσιάζονται τα δικαιώματά σας σε σχέση με τα προσωπικά σας δεδομένα. Τα δικαιώματα αυτά υπόκεινται σε ορισμένες εξαιρέσεις, επιφυλάξεις ή περιορισμούς.

Παρακαλούμε να υποβάλλετε τα αιτήματά σας υπεύθυνα. Η Εταιρεία θα απαντήσει το συντομότερο δυνατό. Εάν η εξέταση του αιτήματός σας πρόκειται να απαιτήσει περισσότερο χρόνο, θα λάβετε σχετική ενημέρωση. 

Η Εταιρεία μεριμνά για την απρόσκοπτη άσκηση των παρακάτω δικαιωμάτων σας:

  • Το δικαίωμα της πληροφόρησης – ενημέρωσης

Έχετε το δικαίωμα να ζητάτε και να λαμβάνετε σαφείς, διαφανείς και εύκολα κατανοητές πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα.

  • Το δικαίωμα της πρόσβασης

Έχετε το δικαίωμα να αποκτάτε πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα δωρεάν.

  • Το δικαίωμα της διόρθωσης 

Έχετε το δικαίωμα να ζητάτε τη διόρθωση των προσωπικών σας δεδομένων, εάν είναι ανακριβή ή ελλιπή.

  • Το δικαίωμα της διαγραφής – λήθης

Έχετε το δικαίωμα να ζητάτε τη διαγραφή ή την αφαίρεση των προσωπικών σας δεδομένων όταν δεν είναι πλέον απαραίτητα για τους σκοπούς που συλλέχθηκαν ή δεν υπάρχει νόμιμος λόγος για τη συνέχιση της επεξεργασίας τους. Το δικαίωμα της διαγραφής δεν δύναται να ικανοποιηθεί, στο βαθμό που υπάρχει ιδιαίτερη νομική υποχρέωση ή άλλη νόμιμη αιτία για τη διατήρηση των προσωπικών σας δεδομένων από την Εταιρεία.

  • Το δικαίωμα του περιορισμού της επεξεργασίας

Σε ορισμένες περιπτώσεις, έχετε το δικαίωμα να περιορίσετε ή να καταργήσετε την περαιτέρω επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.

  • Το δικαίωμα φορητότητας των δεδομένων

Έχετε το δικαίωμα να ζητάτε τα προσωπικά δεδομένα που σας αφορούν και τα οποία μας έχετε παράσχει σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο, καθώς και να διαβιβάσουμε τα εν λόγω δεδομένα σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας.

  • Το δικαίωμα εναντίωσης

Έχετε το δικαίωμα να αντιτάσσεστε ανά πάσα στιγμή και για λόγους που σχετίζονται με την ιδιαίτερη κατάστασή σας στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, εκτός εάν η Εταιρεία καταδείξει επιτακτικούς και νόμιμους λόγους για την εν λόγω επεξεργασία.

  • Ανάκληση συγκατάθεσης 

Σας ενημερώνουμε για την ύπαρξη του δικαιώματός σας να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας οποτεδήποτε, χωρίς να θίγεται η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεση πριν από την ανάκλησή της.

Γενικές πληροφορίες για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Σύμφωνα με αποφάσεις του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Εταιρεία, ως διαχειρίστρια σελίδας μέσω της οποίας επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορεί να θεωρηθεί από κοινού υπεύθυνος της επεξεργασίας με τον αντίστοιχο πάροχο. Η σχέση αυτή αφορά αποκλειστικά και μόνο τις πράξεις επεξεργασίας των δεδομένων του επισκέπτη μέσω της σελίδας, όπως για παράδειγμα η ένδειξη like σε μία δημοσίευση. Η εν λόγω επεξεργασία βασίζεται στη συγκατάθεση του επισκέπτη, όπως αναφέρεται αναλυτικά παραπάνω.

Η Εταιρεία λαμβάνει όλα τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την ασφάλεια της επεξεργασίας των δεδομένων μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως ενδεικτικά ο περιορισμός των ατόμων που έχουν πρόσβαση στη διαχείριση της κάθε σελίδας.

Η Εταιρεία ευθύνεται μόνο για τον τρόπο και τα μέσα επεξεργασίας των δεδομένων σας για τους σκοπούς που θέτει (επικοινωνία, ενημέρωση και προωθητικές ενέργειες) και στο βαθμό που ασκεί έλεγχο στα δεδομένα σας. Αντιθέτως, δεν φέρει καμία ευθύνη για τον τρόπο ή τα μέσα που η εκάστοτε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης επεξεργάζεται τα δεδομένα σας. Οι όροι χρήσης κάθε μέσου κοινωνικής δικτύωσης όπου υποβάλλονται τα σχόλιά σας εφαρμόζονται κανονικά.

Σε κάθε περίπτωση σας προτρέπουμε να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί στο περιεχόμενο που αποστέλλετε προς τις σελίδες μας στα μέσα δικτύωσης, ιδιαιτέρως όταν παρέχετε προσωπικά δεδομένα δικά σας ή τρίτων, ενώ θα πρέπει να επιβεβαιώνετε ότι η σελίδα με την οποία επικοινωνείτε είναι πράγματι η επίσημη.

Σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η Εταιρεία ενθαρρύνει την υποβολή σχολίων εκ μέρους των χρηστών στις αναρτήσεις ή/και στις σελίδες που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο πλαίσιο ενός ανοιχτού διαλόγου με σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις.

Η Εταιρεία δεν έχει γενική υποχρέωση ελέγχου του περιεχομένου που υποβάλλεται από τους χρήστες των μέσων αυτών, ωστόσο καταβάλλει προσπάθειες για τη διασφάλιση ενός ασφαλούς online περιβάλλοντος.

Ως εκ τούτου, το NB Daily διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε είδος περιεχομένου κριθεί ότι παραβιάζει τους όρους χρήσης του, όπως για παράδειγμα περιεχόμενο υβριστικό, δυσφημιστικό, χυδαίο, πορνογραφικό, απειλητικό, ή περιεχόμενο που παραβιάζει δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας ή περιέχει ψευδή δήλωση ως προς το πρόσωπο του χρήστη, διατηρώντας παράλληλα τη δυνατότητα αποκλεισμού των χρηστών που το υποβάλλουν.

Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι περιεχόμενο χρήστη που φιλοξενείται στις σελίδες της Εταιρείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής σας θίγει ή παραβιάζει με άλλο τρόπο τους όρους χρήσης μας, σας ενθαρρύνουμε να επικοινωνήσετε άμεσα με το NB Daily.

Υπερσύνδεσμοι (hyperlinks) σε ιστοσελίδες τρίτων μερών

Με τη βοήθεια κατάλληλων υπερσυνδέσμων (hyperlinks) εντός του NB Daily παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης σε ιστοσελίδες τρίτων μερών. Η τοποθέτηση των υπερσυνδέσμων αυτών έχει γίνει με μοναδικό σκοπό τη διευκόλυνσή των επισκεπτών κατά τη διάρκεια της περιήγησής τους στο διαδίκτυο. Δεν αποτελεί επ’ ουδενί ένδειξη αποδοχής ή έγκρισης του περιεχομένου των ιστοσελίδων που παρατίθενται με υπερσύνδεσμο. Ο εκάστοτε σύνδεσμος οδηγεί σε μια διαφορετική ιστοσελίδα, η περιήγηση στην οποία υπόκειται στους δικούς τους όρους χρήσης και προστασίας δεδομένων. Το NB Daily δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο και την πολιτική διαχείρισης προσωπικών δεδομένων της ιστοσελίδας που παρατίθεται με υπερσύνδεσμο. Η πρόσβαση με τη χρήση των παρεχόμενων υπερσυνδέσμων στην εκάστοτε ιστοσελίδα λαμβάνει χώρα με την αποκλειστική ευθύνη του ίδιου του χρήστη. Σας ενθαρρύνουμε να διαβάζετε τις πολιτικές προστασίας δεδομένων όλων των ιστοσελίδων που επισκέπτεστε.

Ανήλικοι

Το περιεχόμενο και οι υπηρεσίες μας απευθύνονται αποκλειστικά σε άτομα άνω των 18 ετών και δεν συλλέγουμε εν γνώσει μας καμία πληροφορία για άτομα κάτω από το ηλικιακό αυτό όριο. Εάν είστε κάτω των 18 ετών δεν επιτρέπεται η με οποιονδήποτε τρόπο υποβολή στοιχείων σας προς εμάς. Δεδομένου ότι δεν είναι τεχνικά εφικτό να ελέγξουμε με αποτελεσματικό τρόπο σε όλες τις περιπτώσεις την ηλικία σας, δεσμευόμαστε, σε περίπτωση που αναφερθεί και εξακριβωθεί η υποβολή προσωπικών στοιχείων που αφορούν σε ανηλίκους, να διαγράφουμε άμεσα όλες τις σχετικές πληροφορίες.

Αλλαγές στην παρούσα Πολιτική

Στόχος μας είναι να επανεξετάζουμε και να ενημερώνουμε συνεχώς την παρούσα Πολιτική, προκειμένου να συμμορφωνόμαστε με τις σχετικές νομοθετικές και κανονιστικές απαιτήσεις, παρέχοντας παράλληλα τη βέλτιστη προστασία των προσωπικών σας δεδομένων. Σας ενθαρρύνουμε να ελέγχετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα την πολιτική μας, καθώς η χρήση των υπηρεσιών μας συνεπάγεται την αποδοχή της εκ μέρους σας.

Εφαρμοστέο δίκαιο και λοιποί όροι

Η πολιτική προστασίας των προσωπικών σας δεδομένων διέπεται από το εθνικό δίκαιο, έτσι όπως αυτό διαμορφώνεται σύμφωνα με το Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων 2016/679/ΕΕ, και εν γένει το ισχύον εθνικό και ευρωπαϊκό νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο για την προστασία προσωπικών δεδομένων. Το NB Daily και η Εταιρεία ενθαρρύνουν οι διαφορές οι οποίες ήθελε προκύψουν από την ερμηνεία ή/και εφαρμογή της εδώ αναφερόμενης πολιτικής προστασίας προσωπικών δεδομένων να επιλύονται φιλικά, πολιτισμένα και εξωδικαστικά. Ρητά συμφωνείται ότι, σε περίπτωση μη εξωδικαστικής επίλυσης της διαφοράς, τα δικαστήρια των Αθηνών είναι αρμόδια για την επίλυση οποιασδήποτε διαφοράς που απορρέει από την παρούσα πολιτική.

Το NB Daily:

  • Τηρεί απόλυτη εχεμύθεια για τα προσωπικά σας δεδομένα.
  • Λαμβάνει οργανωτικά και τεχνικά μέτρα ασφαλείας της επεξεργασίας των δεδομένων, που προστατεύουν τη λογική και φυσική ασφάλειά τους όπως ασφαλές λογισμικό, φυσική προστασία, ψευδωνυμοποίηση, κρυπτογράφηση.
  • Τα συστήματά μας από το σχεδιασμό και εξ ορισμού διασφαλίζουν ότι θα είμαστε σε θέση να εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας με βάση τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Δεδομένων 2016/679 (GDPR) και τον εφαρμοστικό Νόμο 4624/2019.
  • Θα σας ενημερώσει άμεσα για κάθε περιστατικό που αφορά την παραβίαση των προσωπικών σας δεδομένων.
  • Συμμορφώνεται με το νομικό πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και ιδίως τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Δεδομένων (GDPR) 2016/679 και τον εφαρμοστικό Νόμο 4624/2019 ως υπεύθυνος επεξεργασίας.

Νομικό πλαίσιο προστασίας προσωπικών δεδομένων

Ελλάδα: Ν 4624/2019, Ν 3471/2006, Ν 2472/1997

Ευρωπαϊκή Ένωση: Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων 2016/679/ΕΕ, Οδηγία 2002/58/ΕΚ, Οδηγία 2009/136/ΕΚ