fbpx
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ανεστάλη ως καταχρηστικός πλειστηριασμός ακινήτου – Πενταπλάσια η αξία του ακινήτου έναντι της απαίτησης (ΜΠρΑθ 860/2024)

Το Δικαστήριο πιθανολόγησε ότι η επίσπευση της εκτέλεσης θα επιφέρει ανεπανόρθωτη οικονομική ζημία, επειδή το εν λόγω διαμέρισμα αποτελεί την οικογενειακή στέγη του ανήλικου τέκνου του, όπου κατοικεί εκεί μαζί με την μητέρα του και πρώην σύζυγο του αιτούντος, ενώ ο ίδιος ο αιτών όντας καρκινοπαθής δεν δύναται να προσφέρει άλλη κατοικία στο τέκνο του.

Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Δείτε επίσης

Έγινε δεκτή από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αίτηση αναστολής πλειστηριασμού, καθώς κρίθηκε καταχρηστικός και πιθανολογήθηκε ανεπανόρθωτη οικονομική ζημία του αιτούντος.

Η αρχική απαίτηση από την τραπεζική δανειστική εταιρεία προς τον αιτούντα ανέρχεται σε 15.534,14 ευρώ, ενώ η αξία του ακινήτου που πρόκειται να πλειστηριαστεί εκτιμάται στα 88.200,00 ευρώ. Η διαφορά αυτή στις αξίες υποδηλώνει μια προφανή δυσαναλογία μεταξύ της απαίτησης και της αξίας του εκποιηθέντος ακινήτου, η οποία θεωρείται καταχρηστική ενέργεια από την πλευρά της δανειστικής εταιρείας, καθώς ο σκοπός της αναγκαστικής εκτέλεσης φαίνεται να υπερβαίνει τα όρια της λογικής και των αναλογικών μέτρων προς είσπραξη της οφειλής.

Επιπλέον, το Δικαστήριο πιθανολόγησε ότι σε περίπτωση που επισπευσθεί η εκτελεστική διαδικασία, ο αιτών θα υποστεί ανεπανόρθωτη οικονομική ζημία, επειδή το εν λόγω διαμέρισμα αποτελεί την οικογενειακή στέγη του ανήλικου τέκνου του, όπου κατοικεί εκεί μαζί με την μητέρα του και πρώην σύζυγο του αιτούντος, συνιδιοκτήτρια αυτού κατά ποσοστό 1/2 εξ αδιαιρέτου, ενώ ο ίδιος ο αιτών όντας καρκινοπαθής δεν δύναται να προσφέρει άλλη κατοικία στο τέκνο του ούτε να συνεισφέρει με άλλον τρόπο στη διατροφή αυτού. Επομένως, δέχτηκε την αίτηση αναστολής και επανέφερε τα πράγματα στην προτέρα κατάσταση.

Δείτε την απόφαση στην Qualex: ΜΠρΑθ 860/2024

- Διαφήμιση -

- Διαφήμιση -

Πρόσφατες αναρτήσεις

- Διαφήμιση -