fbpx
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Δημόσιες συμβάσεις – Απόδειξη πλήρωσης τεχνικών προδιαγραφών – Νόμιμη απόρριψη προσφοράς λόγω μη υποβολής της με τον τρόπο και το περιεχόμενο που οριζόταν στη Διακήρυξη (ΔΕφΠειρ 67/2024)

Η μη ακριβής περιγραφή στην προσφορά του τρόπου πλήρωσης των τεχνικών προδιαγραφών επέφερε τον αποκλεισμό της συμμετέχουσας

Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Δείτε επίσης

Η υπόθεση αφορά διαγωνισμό που προκηρύχθηκε από δημόσιο νοσοκομείο για την ανάθεση υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης ιατρικού εξοπλισμού. Το δικαστήριο εξέτασε αίτηση ακυρώσεως / αναστολής κατά απόφασης της ΕΑΔΗΣΥ με την οποία ακυρώθηκε η απόφαση της αναθέτουσας αρχής περί κατακύρωσης στην αιτούσα της υπό ανάθεσης σύμβασης. Το δικαστήριο επισημαίνει ότι η Διακήρυξη που διέπει τον διαγωνισμό αποτελεί το κανονιστικό του πλαίσιο και δεσμεύει, συνεπώς, την αναθέτουσα Αρχή και όλους όσους συμμετέχουν ανεπιφύλακτα σε αυτόν. Περαιτέρω, εξετάστηκαν οι όροι της Διακήρυξης του συγκεκριμένου διαγωνισμού, ως προς την απόδειξη πλήρωσης των απαιτούμενων τεχνικών προδιαγραφών. Το δικαστήριο έκρινε ότι νομίμως απερρίφθη η προσφορά της συμμετέχουσας εταιρείας, η οποία δεν περιέγραψε ακριβώς στην τεχνική προσφορά της πώς πληρούνται συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές, κατά παράβαση του σχετικού όρου της Διακήρυξης. Περαιτέρω, έκρινε σαφείς τους όρους της Διακήρυξης, ενώ λόγοι σχετικά με τη νομιμότητα αυτών απορρίφθηκαν ως απαράδεκτοι, δεδομένου ότι η συμμετέχουσα συμμετείχε στο διαγωνισμό χωρίς επιφύλαξη.

Δείτε την απόφαση στην Qualex: ΔΕφΠειρ 67/2024

- Διαφήμιση -

- Διαφήμιση -

Πρόσφατες αναρτήσεις

- Διαφήμιση -