fbpx
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ανατροπή στην έρευνα για τα Τέμπη: Να διερευνηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Λάρισας ζητεί η Γ. Αδειλίνη

Η Εισαγγελέας εξέδωσε απορριπτική επί της ουσίας διάταξη για καταγγελθέντες Υπουργούς, ως εμπλεκομένους στην Υπόθεση των Τεμπών, κατά παράβαση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Δείτε επίσης

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε σήμερα, Πέμπτη 18 Απριλίου, στη Διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας παραγγελία για τη διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Λάρισας.

Το περιεχόμενο της παραγγελίας

«Παρακαλούμε να διερευνήσετε κατά το άρθρο 117§1 περ. στα’, 9 Ν 4938/2022, τυχόν πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ε. Κ., η οποία εξέδωσε απορριπτική επί της ουσίας διάταξη για καταγγελθέντες Υπουργούς, ως εμπλεκομένους στην Υπόθεση των Τεμπών, κατά παράβαση του άρθρου 86 του Συντάγματος και του Νόμου 3126/2003, άρθρο 4 § 4 περί ποινικής ευθύνης Υπουργών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφετηρία ήταν η μηνυτήρια αναφορά συγγενών θυμάτων στη σιδηροδρομική τραγωδία, η οποία και αφορούσε τον Χρήστο Τριαντόπουλο, τότε Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, καταγγέλλοντας παράβαση καθήκοντος και απόκρυψη στοιχείων από τον τόπο του δυστυχήματος.

- Διαφήμιση -

- Διαφήμιση -

Πρόσφατες αναρτήσεις

- Διαφήμιση -