fbpx
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έχει ήδη ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΕΟΔ) και τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ) να παρακολουθούν στενά την υπόθεση.

Χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
Χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

Δείτε επίσης

Την προσεχή Τετάρτη, στις 26 Ιουνίου, ξεκινά ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας η δίκη των φερόμενων ως εκτελεστών του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Έχουν περάσει τρία χρόνια μετά τη στυγερή δολοφονία του Καραϊβάζ, στις 2.20 μ.μ. έξω από το σπίτι του στον Άλιμο το μεσημέρι της 9ης Απριλίου 2021. Δυο άτομα που επέβαιναν σε μαύρο μοτοποδήλατο, τον «γάζωσαν» με δεκατρείς σφαίρες. Οι πρώτες εικασίες ήθελαν τους δράστες να συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα.

Για το έγκλημα κατηγορούνται δύο αδέλφια ηλικίας 40 και 48 ετών, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και της παράνομης οπλοφορίας – οπλοχρησίας.

Μέχρι σήμερα η υπόθεση Καραϊβάζ έχει αποτελέσει αιχμή του δόρατος από οργανώσεις που ορκίζονται στο όνομα της Ελευθερίας του Τύπου, και οι οποίες έχουν απευθύνει εκκλήσεις προς τις ελληνικές Αρχές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης μέσω της παραπομπής των δραστών στη Δικαιοσύνη. Η δικογραφία έχει αποκτήσει, δε, και πολιτική χροιά καθώς πλείστοι όσοι ευρωβουλευτές της αντιπολίτευσης έχουν αναφερθεί σχετικά, με έντονες αιχμές, ενώ αναφορά είχε γίνει και στην – πολυσυζητημένη – ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα.

ΕΣΗΕΑ: Για τους δημοσιογράφους διεθνώς η υπόθεση παραμένει υψίστης σημασίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών τονίζει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αναμένει ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της και ζητεί από τις Ελληνικές Αρχές να συνεχίσουν την έρευνα για τον εντοπισμό και την καταδίκη των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του συναδέλφου Γιώργου Καραϊβάζ, καθώς και την αποκάλυψη όλων των πτυχών του στυγερού αυτού εγκλήματος.

Αστυνομικοί ερευνούν για στοιχεία την περιοχή έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ στον Άλιμο, μετά την δολοφονία του, Παρασκευή 09 Απριλίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ/ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Υπενθυμίζουμε ότι έχουν παρέλθει τρία χρόνια από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ και για τους δημοσιογράφους διεθνώς η υπόθεση παραμένει υψίστης σημασίας και θα παραμείνει έως ότου καταδικαστούν οι υπεύθυνοι.

Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει ήδη ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΕΟΔ) και τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ), της οποίας η Ετήσια Γενική Συνέλευση συνέρχεται σήμερα (σσ: 19/6) στο Λονδίνο και καλεί τη Διευθύνουσα Επιτροπή και την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας να παρακολουθούν στενά την υπόθεση, σε συνεργασία με άλλους αρμόδιους φορείς και οργανώσεις, όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης και τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη προκειμένου να σταθούν στο πλευρό της οικογένειας του θύματος και της ελληνικής δημοσιογραφικής κοινότητας, η οποία παραμένει συγκλονισμένη από την άγρια δολοφονία του συναδέλφου».

- Διαφήμιση -

- Διαφήμιση -

Πρόσφατες αναρτήσεις

- Διαφήμιση -