fbpx
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Δήμος Μήλου: Προκήρυξη πρόσληψης δικηγόρου

Ο/Η προσληφθείς/είσα θα είναι επιφορτισμένος/η με την παροχή νομικών συμβουλών και γνωμοδοτήσεων προς το Δήμαρχο, τα Συλλογικά Όργανα και τις Υπηρεσίες του Δήμου και των ΝΠΔΔ του

Χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά
Χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά

Δείτε επίσης

Ο Δήμαρχος Μήλου προκηρύσσει την πλήρωση μιας (1) κενής οργανικής θέσης Δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω με πάγια αντιμισθία και σχέση έμμισθης εντολής, στον Δήμο Μήλου, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Τα αντικείμενα με τα οποία θα ασχολείται ο/η δικηγόρος που θα προσληφθεί είναι τα παρακάτω:

1. Η υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου Μήλου και των ΝΠΔΔ του και η παρακολούθηση όλων των υποθέσεων ενώπιον των Δικαστηρίων ή άλλων Αρχών.

2. Η παροχή νομικών συμβουλών και γνωμοδοτήσεων προς το Δήμαρχο, τα Συλλογικά Όργανα και τις Υπηρεσίες του Δήμου και των ΝΠΔΔ του.

3. Η επεξεργασία και ο νομικός έλεγχος των προκηρύξεων του Δήμου Μήλου και των ΝΠΔΔ του για αναθέσεις έργων, προμηθειών και υπηρεσιών, καθώς και των αντίστοιχων συμβάσεων.

4. Η επεξεργασία και ο νομικός έλεγχος των διαδικασιών, των ενεργειών και των εγγράφων που αφορούν σε εμπράγματα δικαιώματα, μισθώσεις και εκμισθώσεις του Δήμου Μήλου και των ΝΠΔΔ του.

5. Η διενέργεια ελέγχων στα Υποθηκοφυλακεία και στα Κτηματολογικά Γραφεία για υποθέσεις του Δήμου Μήλου και των ΝΠΔΔ του.

6. Η συμμετοχή σε όσες συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων του Δήμου Μήλου και των ΝΠΔΔ του προσκαλείται, προκειμένου να παρέχει νομικές συμβουλές και διευκρινίσεις.

7. Η κάλυψη γενικότερα των νομικών θεμάτων των Υπηρεσιών του Δήμου Μήλου και των ΝΠΔΔ του.

8. Η συνεχής παρακολούθηση της νομοθεσίας και της νομολογίας, ιδίως στα θέματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις αρμοδιότητές της, η αξιολόγηση και η αξιοποίησή της, με την υποβολή προτάσεων και γνωμοδοτήσεων σχετικά με τη βελτίωση της λειτουργίας και την υλοποίηση των στόχων του Δήμου Μήλου και των ΝΠΔΔ του.

9. Η τήρηση αρχείου νομικών υποθέσεων του Δήμου Μήλου και των ΝΠΔΔ του, καθώς και αρχείου εγγράφων και πληροφοριών για τις ανάγκες της Νομικής Υπηρεσίας.

ΕΔΡΑ

Ο/Η δικηγόρος που θα προσληφθεί θα έχει έδρα το Δήμο Μήλου και υποχρεούται σε παροχή υπηρεσίας στα γραφεία του Δήμου, στην Πλάκα Μήλου, για χρόνο που ανταποκρίνεται στις εκάστοτε υπάρχουσες υπηρεσιακές ανάγκες, εφόσον δεν υφίσταται ανάγκη παράστασης ενώπιον των Δικαστικών, Διοικητικών ή άλλων Αρχών, για υποθέσεις του Δήμου και των ΝΠΔΔ αυτού, τηρουμένων πάντοτε των διατάξεων του Κώδικα Δικηγόρων.

ΠΡΟΣΟΝΤΑ

Οι ενδιαφερόμενοι για τη θέση πρέπει:

1. Να είναι Έλληνες πολίτες σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 12 του Ν 3584/2007

2. Να μην έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 45 του Κώδικα Δικηγόρων (Ν 4194/2013).

3. Να είναι κάτοχοι πτυχίου Νομικής Σχολής της ημεδαπής ή ισότιμου τίτλου Νομικού Τμήματος Πανεπιστημιακής Σχολής της αλλοδαπής, νόμιμα αναγνωρισμένου.

4. Να είναι δικηγόροι, μέλη ενός από τους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, με δικαίωμα παράστασης στον Άρειο Πάγο (παρ’ Αρείω Πάγω).

5. Να έχουν ενεργή Δικηγορική προϋπηρεσία, επαγγελματική εμπειρία, δικαστηριακή και συμβουλευτική, τουλάχιστον δεκαπέντε (15) ετών από την εγγραφή τους στο Δικηγορικό Σύλλογο, αποδεικνυόμενη από δικόγραφα, δικαστικές αποφάσεις και γνωμοδοτήσεις, ή άλλο πρόσφορο μέσο, με έμφαση και εμπειρία σε υποθέσεις ΟΤΑ.

6. Να διαθέτουν πιστοποιητικό τουλάχιστον καλής γνώσης (Β2) αγγλικών.

7. Να έχουν πιστοποιημένη γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: α) επεξεργασίας κειμένων, β) υπολογιστικών φύλλων και γ) υπηρεσιών διαδικτύου.

8. Οι άνδρες υποψήφιοι να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα απ’ αυτές, να μην είναι ανυπότακτοι και να μην έχουν καταδικαστεί για λιποταξία με τελεσίδικη απόφαση.

9. Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλόλητα για την άσκηση των καθηκόντων τους, σύμφωνα µε τις διατάξεις του άρθ. 14 του Ν 3584/2007, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

10. Να µην έχουν κώλυμα διορισμού, λόγω ποινικής καταδίκης ή επειδή τελούν υπό στερητική ή/και επικουρική δικαστική συμπαράσταση, σύμφωνα µε τις διατάξεις του άρθ. 16 του Ν 3584/2007, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

11. Να μην κατέχουν άλλη έμμισθη θέση. Ενδιαφερόμενοι που κατέχουν άλλη έμμισθη θέση, κατά την έννοια των σχετικών διατάξεων του Κώδικα Δικηγόρων, μπορούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία εάν μαζί με την αίτηση και τα δικαιολογητικά τους, συνυποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση ότι εφόσον προσληφθούν στην προκηρυσσόμενη θέση, θα παραιτηθούν από την έμμισθη θέση που κατέχουν.

Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη εδώ

- Διαφήμιση -

- Διαφήμιση -

Πρόσφατες αναρτήσεις

- Διαφήμιση -