fbpx
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Πέθανε ο δικηγόρος Σπύρος Φυτράκης

Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Δείτε επίσης

«Σήμερα έφυγε από κοντά μας ο σπουδαίος Σπύρος Φυτράκης. Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη 26/6 στο νεκροταφείο της Καισαριανής στις 11.00». Η ανάρτηση με την είδηση θανάτου του ποινικολόγου Σπύρου Φυτράκη έγινε την Παρασκευή 21 Ιουνίου από τη Δικηγόρο Άννυ Παπαρούσου. Ο νομικός έφυγε σε ηλικία 81 ετών, αφήνοντας πίσω του μακρά διαδρομή και έντονο στίγμα στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων, έχοντας εκπροσωπήσει ηχηρά ονόματα, έχοντας συμμετάσχει σε μεγάλες δίκες.

Τον Σπύρο Φυτράκη αποχαιρέτησε ο Δικηγόρος και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων Κώστας Παπαδάκης: «Μια εμβληματική μορφή της ριζοσπαστικής υπερασπιστικής αριστερής δικηγορίας πέρασε σήμερα στην ιστορία. Ο Σπύρος Φυτράκης μας κληροδοτεί έναν σπουδαίο απολογισμό ηρωικών δικών που απάλλαξαν εκατοντάδες αγωνιστές από αστυνομικές και πολιτικές σκευωρίες. Δίδαξε για δεκαετίες την αντίστασηήμεραστον κρατικό αυταρχισμό και τις δικαστικές αυθαιρεσίες με αγώνες μέσα και έξω από τα δικαστήρια. Μια λαμπρή σελίδα στο βιβλίο των αγωνιστών δικηγόρων θα γράφει για πάντα τη συνεισφορά του. Δόξα και τιμή σε εκείνον, δύναμη και παρηγοριά στους δικούς του και ιδίως την κόρη του, τη Λυδία. Για όσους προσπαθούμε να βαδίσουμε στα χνάρια του η συγκίνηση είναι απερίγραπτη γιατί η απώλεια ενός δικηγορικού μας προγόνου δεν ξεπερνιέται. Θα τον τιμήσουμε όπως του άξιζε. Αθάνατος !».

Ο Σπύρος Φυτράκης είχε μεταξύ άλλων αναλάβει την υπεράσπιση ενός εκ των κατηγορουμένων στη δίκη για τη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ υπήρξε επίσης συνήγορος υπεράσπισης του αναρχικού Νίκου Μαζιώτη, ως μέλους της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας». Στη δίκη της «17 Νοέμβρη», είχε υπερασπιστεί τον Γιάννη Σερίφη, ενώ ήταν και δικηγόρος του Σάββα Ξηρού.

Ο Τζίμης Πανούσης ήταν από τα καλλιτεχνικά ονόματα που είχε εκπροσωπήσει απέναντι στην κατηγορία για προσβολή της σημαίας.

- Διαφήμιση -

- Διαφήμιση -

Πρόσφατες αναρτήσεις

- Διαφήμιση -