fbpx

Δίκη Καραϊβάζ: Αθώοι και οι δύο κατηγορούμενοι λόγω αμφιβολιών

Χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
Χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

Δείτε επίσης

Αθώοι κρίθηκαν λόγω αμφιβολιών και οι δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση  δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. 

Ο 49χρονος κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών, κατά πλειοψηφία (5-2). Μειοψήφησαν ο πρόεδρος και μια δικαστής, που έκριναν ότι πρέπει κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας να κηρυχθεί ένοχος για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία και οπλοφορία, και αθώος για οπλοχρησία.

Κατά πλειοψηφία (6-1), κηρύχθηκε αθώος και ο 41χρονος, με μειοψηφία μιας τακτικής δικαστικής λειτουργού.

Η πρόταση της Εισαγγελέως

Την ενοχή των δύο αδελφών που κάθονται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ως δραστών της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, είχε ζητήσει η Εισαγγελέας της έδρας.

Αποδεχόμενη τις αναφορές της δικογραφίας, η Εισαγγελέας είχε επισημάνει πως η δολοφονία συνδέεται με τις αποκαλύψεις για το οργανωμένο έγκλημα που φαινόταν ότι σκόπευε να κάνει ο Γιώργος Καραϊβάζ.

«Δεν είναι μια απλή ανθρωποκτονία, αλλά είναι στο πλαίσιο οργανωμένου εγκλήματος. Ο Καραϊβάζ ήταν αστυνομικός ρεπόρτερ. Από πολύ παλιά είχε πληροφορίες για το πώς λειτουργεί το οργανωμένο έγκλημα και αρκετές εγκληματικές οργανώσεις. Από τα τελευταία του άρθρα φαίνεται πως είχε σκοπό να κάνει αποκαλύψεις και ίσως εκεί βρίσκουμε το κίνητρο της δολοφονίας, γιατί δεν υπάρχει και κάτι άλλο», ήταν μια από τις χαρακτηριστικές αποστροφές της.

Κατά την εισαγγελική πρόταση, εκείνος που έπληξε με πολλαπλές βολές τον δημοσιογράφο ήταν ο 41 ετών κατηγορούμενος, μικρότερος σε ηλικία, ενώ ο μεγαλύτερος κατά οκτώ χρόνια αδελφός του ήταν ο άμεσος συνεργός του.

Οι κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί, είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες που τους αποδίδονται – θέση που διατύπωσαν αμέσως μετά τη σύλληψή τους δύο χρόνια μετά τις θανατηφόρες σφαίρες που δέχθηκε ο Καραϊβάζ. Τα δύο αδέλφια, Στράτος και Γιάννης Λάλας, έχουν έλθει αντιμέτωπα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία, πράξη η οποία, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές, ήταν προϊόν “συμβολαίου θανάτου” με αγνώστους μέχρι σήμερα, εκείνους που παρήγγειλαν την εκτέλεση του δημοσιογράφου, αλλά και όσους άλλους τυχόν συμμετείχαν στην υλοποίηση του φονικού σχεδίου.

Στη δίκη παρίστατο προς υποστήριξη της κατηγορίας η οικογένεια του δημοσιογράφου.

- Διαφήμιση -

- Διαφήμιση -

Πρόσφατες αναρτήσεις

- Διαφήμιση -