fbpx
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Η αποτίμηση του διεθνούς συνεδρίου για τα αποτελέσματα του έργου «byDefault»

Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Δείτε επίσης

Το διαδικτυακό διεθνές συνέδριο που διοργανώθηκε με σκοπό την ολοκλήρωση του διετούς έργου «byDefault», το οποίο υλοποιήθηκε από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πειραιώς και την ICT Abovo PC, και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Πολιτών, Ισότητας, Δικαιωμάτων και Αξιών (CERV) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις εργασίες του στις 24 Ιουλίου.

Το συνέδριο άνοιξε ο Δρ. Ηλίας Αθανασιάδης, προϊστάμενος του Τμήματος Επικοινωνίας της Aρχής, ο οποίος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και έδωσε τον λόγο στον Πρόεδρο της Aρχής Προστασίας Δεδομένων, Επίτιμο Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Κωνσταντίνο Μενουδάκο. Στον χαιρετισμό του ο Κ. Μενουδάκος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «το έργο «byDefault» στοχεύει σε υψηλό αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία, λαμβάνοντας επίσης ευρωπαϊκή διάσταση. Το έργο βασίζεται στην παρακαταθήκη των αποτελεσμάτων του έργου «byDesign», για το οποίο είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που η ελληνική Αρχή έλαβε το βραβείο People’s Choice από την 45η Παγκόσμια Συνέλευση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στις 15-20 Νοεμβρίου 2023. Επιπλέον, ο Πρόεδρος της Αρχής επισήμανε ότι «η Αρχή προσανατολίζεται σταθερά στην αύξηση της ευαισθητοποίησης των υπευθύνων/εκτελούντων την επεξεργασία δεδομένων, καθώς και στην ανάπτυξη νοοτροπίας συμμόρφωσης, η οποία αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση του βαθμού εμπιστοσύνης των υποκειμένων των δεδομένων στις επιχειρήσεις όσον αφορά τον τρόπο διαχείρισης των δεδομένων τους».

Ο Γενικός Διευθυντής της Aρχής, Δρ. Βασίλειος Ζορκάδης, στη συνέχεια, επίσης καλωσόρισε το κοινό, προσδιόρισε τους κύριους στόχους του συνεδρίου, δηλαδή την επικοινωνία, τον αναστοχασμό σχετικά με τα αποτελέσματα του έργου, την ανταλλαγή πληροφοριών και την απάντηση ερωτημάτων του κοινού. Ο Δρ. Ζορκάδης περιέγραψε τη δομή του συνεδρίου και αναφέρθηκε στο επόμενο χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο που η ελληνική Αρχή θα ξεκινήσει πολύ σύντομα.

Όλες οι παρουσιάσεις είναι διαθέσιμες εδώ

- Διαφήμιση -

- Διαφήμιση -

Πρόσφατες αναρτήσεις

- Διαφήμιση -