fbpx
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Πρακτική άσκηση φοιτητών σε Αρχές της Εξωτερικής Υπηρεσίας

Οι φοιτητές/φοιτήτριες που πληρούν τις τιθέμενες από τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ελλάδας και ξένων χωρών προϋποθέσεις για πραγματοποίηση άσκησης, πρέπει να έρχονται σε απευθείας επαφή με την Αρχή της Εξωτερικής Υπηρεσίας που τους ενδιαφέρει μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, σημειώνοντας τη χρονική περίοδο προτίμησης τους

Χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
Χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

Δείτε επίσης

Το Υπουργείο Εξωτερικών γνωστοποιεί τις κατωτέρω θέσεις σε Πρεσβείες, Μόνιμες Αντιπροσωπείες, Προξενικές Αρχές, καθώς και Γραφεία Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων όπου υπάρχει η δυνατότητα για φοιτητές και φοιτήτριες να κάνουν πρακτική άσκηση. Ο πίνακας αυτός έχει διαβιβασθεί στο ΙΚΥ προς ενημέρωση των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων  της χώρας.

Οι φοιτητές/φοιτήτριες που πληρούν τις τιθέμενες από τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ελλάδας και ξένων χωρών προϋποθέσεις για πραγματοποίηση άσκησης, πρέπει να έρχονται σε απευθείας επαφή με την Αρχή της Εξωτερικής Υπηρεσίας που τους ενδιαφέρει μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, σημειώνοντας τη χρονική περίοδο προτίμησης τους. Όλη η ηλεκτρονική αλληλογραφία θα πρέπει να κοινοποιείται στην Ελληνική Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών στην διεύθυνση: ac_trainees@mfa.gr.

Εκάστη Αρχή, σε συνεννόηση με την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, θα επιλέγει κατόπιν συνεντεύξεως – διά ζώσης ή διαδικτυακής – τον/την φοιτητή/φοιτήτρια ή τους/τις φοιτητές / φοιτήτριες προς πρακτική άσκηση.

Αφ’ ης στιγμής οι φοιτητές/φοιτήτριες γίνουν δεκτοί από μια Αρχή του εξωτερικού για πραγματοποίηση της άσκησης, έχουν την υποχρέωση να ακυρώσουν με νεότερο μήνυμά τους και κοινοποίηση στην Ελληνική Διπλωματική Ακαδημία, αιτήσεις που ενδεχομένως έχουν κάνει προς άλλες Aρχές του εξωτερικού.

Εάν η πρακτική άσκηση εντάσσεται στο πρόγραμμα ERASMUS+, χορηγείται από την Αρχή του εξωτερικού το προβλεπόμενο “Letter of Acceptance” (εφόσον έχει προηγηθεί η ακύρωση ενδιαφέροντος προς τις λοιπές Αρχές που έχει υποβάλει αίτημα ο φοιτητής ή η φοιτήτρια).

Η χορήγηση του “Letter of Acceptance” παρέλκει, εάν η πρακτική άσκηση διενεργηθεί εκτός ERASMUS+. Στην περίπτωση αυτή βασική προϋπόθεση αποτελεί η προσκόμιση συστατικής επιστολής Καθηγητού ή Καθηγήτριας του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος στο οποίο φοιτά ο/η ενδιαφερόμενος/-η. 

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι φοιτητές θα πρέπει, πριν ξεκινήσουν την πρακτική τους άσκηση στις Αρχές της Εξωτερικής Υπηρεσίας, (α) να παραιτούνται εγγράφως από κάθε χρηματική ή άλλη απαίτηση έναντι της Αρχής και του Ελληνικού Δημοσίου και (β) να είναι ασφαλισμένοι με τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία ασφάλειες υγείας, γενικής αστικής ευθύνης υπέρ τρίτων και προσωπικού ατυχήματος στον εργασιακό χώρο, τις δαπάνες των οποίων θα καλύπτουν οι ίδιοι για τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης που θα πραγματοποιήσουν.

Πίνακας Θέσεων για Πρακτική Άσκηση σε Αρχές Εξωτερικής Υπηρεσίας (Erasmus+ ή/και εθελοντικά) για το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026

Δείτε την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών εδώ

- Διαφήμιση -

- Διαφήμιση -

Πρόσφατες αναρτήσεις

- Διαφήμιση -