fbpx
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Αποφυλακίζεται ο Απόστολος Λύτρας – Παραπέμπεται σε δίκη για πλημμέλημα

Μετατράπηκε σε πλημμέλημα η αρχική κακουργηματική κατηγορία για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη

Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Δείτε επίσης

Την αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους του Απόστολου Λύτρα και την παραπομπή του σε δίκη για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, αντί του κακουργήματος της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης για την υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού της συζύγου του αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Με βούλευμα που εξέδωσαν τα μέλη του έκαναν δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα σύμφωνα με την οποία η σωματική βλάβη με τον τρόπο που τελέστηκε σε βάρος της συζύγου του, δηλαδή σε ευπαθή μέρη του σώματος και με σφοδρότητα και συχνότητα, μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο ζωής. Το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης επιφέρει ποινή φυλάκισης έως και 3 έτη, ενώ το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης επιφέρει ποινή κάθειρξης. Πάντως, με το νέο Ποινικό Κώδικα ακόμη και για ποινές μεταξύ 2-3 ετών δίνεται στο δικαστήριο η δυνατότητα να αποφασίσει ακόμη και εγκλεισμό έως το διάστημα των 6 μηνών.

Ειδικότερα με το βούλευμα αποφασίστηκε η αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του γνωστού ποινικολόγου με τους εξής περιοριστικούς όρους:

  • Απαγόρευση προσέγγισης της συζύγου και της οικίας της σε απόσταση μικρότερης των 100 μέτρων.
  • Απαγόρευση επικοινωνίας άμεσα ή έμμεσα με χρήση τεχνικών μέσων ή μέσω τρίτων προσώπων. 
  • Επιτρέπεται μόνο η επικοινωνία για θέματα που αφορούν το ανήλικο τέκνο μέσω δικηγόρων. Σε περίπτωση άσκησης επικοινωνίας με το παιδί η παράδοση και η παραλαβή από τη σύζυγο ή άτομο που έχει εξουσιοδοτήσει η σύζυγος θα λαμβάνει χώρα έξωθεν του ΑΤ της κατοικίας της συζύγου ενώ κατά την παράδοση και παραλαβή δεν θα μπορεί ο κατηγορούμενος να απευθύνεται στο πρόσωπο που συνοδεύει το τέκνο.
  • Να συμμετάσχει σε συμβουλευτικό-θεραπευτικό πρόγραμμα του Εθνικού κέντρου Αλληλεγγύης.

- Διαφήμιση -

- Διαφήμιση -

Πρόσφατες αναρτήσεις

- Διαφήμιση -