fbpx
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου: Πρόσκληση 2 ασκούμενων δικηγόρων

Εκδήλωση ενδιαφέροντος μέχρι και την Παρασκευή 27.09.2024

Χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
Χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

Δείτε επίσης

Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών- Πειραιώς- Αιγαίου και Δωδεκανήσου (Ν.Π.Δ.Δ), που εποπτεύεται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και εδρεύει στην Αθήνα (Γεωργίου Γενναδίου 4-Τ.Κ. 10678) προσκαλεί τους/ις ασκούμενους/ες δικηγόρους, οι οποίοι/ες επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μέρος της άσκησής τους στον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς Αιγαίου και Δωδεκανήσου, για διάρκεια έξι (6) μηνών, με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον διάστημα έξι (6) μηνών μετά από αίτησή τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 4 του άρθρου 13 του Ν. 4194/2013 (Α΄ 208), να υποβάλουν την αίτησή τους εντός δέκα (10) ημερών (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) από την επομένη της ημερομηνίας ανάρτησης (16-09-2024) της παρούσας πρόσκλησης στον χώρο ανακοινώσεων του κτιρίου του Συλλόγου (Γεωργίου Γενναδίου 4, Αθήνα Τ.Κ. 10678, ισόγειο), στην ιστοσελίδα του Συλλόγου (enotariat.gr) και στον ιστότοπο του προγράμματος ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Η ανωτέρω προθεσμία λήγει στις 27-09-2024.

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι δικηγόροι υποβάλλουν την αίτησή τους στο πρωτόκολλο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου (Γ. Γενναδίου 4, 3ος όροφος, ώρες 10:00-14:00), αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε με ηλεκτρονικό (notaries@notariat.gr) ή κανονικό ταχυδρομείο. Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς, το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι δικηγόροι κατά την υποβολή της αίτησης συμμετοχής τους, συμπληρώνουν αίτηση – υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 μέσω gov.gr, στην οποία δηλώνουν:

α) στοιχεία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας,

β) αριθμό μητρώου ασκούμενου και ΑΦΜ,

γ) στοιχεία επικοινωνίας (ταχυδρομική και ηλεκτρονική διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας) και

δ) 1) ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της εξαμηνιαίας άσκησής τους στο Ν.Π.Δ.Δ. «ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΦΕΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ – ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ» διατηρούν την ιδιότητα του ασκούμενου δικηγόρου, 2) ότι δεν συμπληρώνουν το προβλεπόμενο δεκαοκτάμηνο της άσκησης τους πριν από το πέρας της εξαμηνιαίας άσκησης ή παράτασής της στον ως άνω Σύλλογο και 3) ότι, εφόσον επιλεγούν, κατά την διάρκεια της άσκησής τους στον Σύλλογο, παύουν να ασκούνται ενώπιον άλλου δικηγόρου ή άλλου φορέα.

Ο αριθμός των υποψηφίων δικηγόρων που θα πραγματοποιήσουν μέρος της άσκησής τους στον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου, έχει οριστεί σε δύο (2) άτομα. Η μηνιαία αποζημίωση των ασκούμενων δικηγόρων ανέρχεται στο ποσό των εξακοσίων (600) ευρώ και δεν υπόκειται σε κρατήσεις, θα καταβάλλεται δε στο τέλος κάθε ημερολογιακού μηνός.

Την προσεχή περίοδο η εξάμηνη άσκηση των υποψηφίων δικηγόρων ξεκινά από 14-10-2024 και λήγει στις 14-04-2025, στο τέλος δε της άσκησης θα χορηγείται βεβαίωση στον ασκούμενο από τον Σύλλογο.

Σε περίπτωση, κατά την οποία οι υποψήφιοι που πληρούν τις τεθείσες προϋποθέσεις είναι περισσότεροι των προβλεπόμενων θέσεων, η επιλογή γίνεται με κλήρωση, η οποία θα διενεργηθεί στο κτίριο του Συλλόγου επί της οδού Γεωργίου Γενναδίου 4. Τα ονόματα των επιλεγέντων θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα του Συλλόγου (enotariat.gr)

Δείτε την προκήρυξη εδώ

- Διαφήμιση -

- Διαφήμιση -

Πρόσφατες αναρτήσεις

- Διαφήμιση -