fbpx
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ημερίδα: Πρόσφατες Εξελίξεις στην Προστασία Δεδομένων

Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Δείτε επίσης

Το Επιστημονικό Συμβούλιο για την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΕΣΚτΠ), σε συνεργασία με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων, διοργανώνει την 4η Ημερίδα με τίτλο “Πρόσφατες Εξελίξεις στην Προστασία Δεδομένων”, στις 27 Σεπτεμβρίου 2024, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου, Λ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο.

Η Ημερίδα περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες:

1η Ενότητα – ΤΝ: Εφαρμογές, Προστασία Δεδομένων, η Πράξη για την ΤΝ

Η ενότητα εστιάζει στην παρουσίαση τεχνικών πτυχών συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης, τεχνικών μέτρων διασφάλισης της ιδιωτικότητας, θεμάτων ελέγχου της συμμόρφωσης των συστημάτων ΤΝ με τον ΓΚΠΔ και, τέλος, στην παρουσίαση της Πράξης για την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI Act) και της σχέσης της με τη νομοθεσία προστασίας δεδομένων.

2η Ενότητα –  Ψηφιακές Υπηρεσίες και Διαχείριση των Δεδομένων

Η ενότητα αυτή επικεντρώνεται στα νομοθετήματα της Ε. Ένωσης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τα δεδομένα (DSA, DGA, Data Act, European Health Data Space).

3η Ενότητα – Ειδικά Θέματα Προστασίας Δεδομένων

Η ενότητα αυτή αποτελείται από τις παρουσιάσεις τριών επίκαιρων θεμάτων προστασίας δεδομένων, για την online διαφήμιση, την πρόταση κανονισμού για διασυνοριακές υποθέσεις ΓΚΠΔ και τις πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες στον χρηματοπιστωτικό τομέα από την οπτική της προστασίας δεδομένων.

Σημειώνεται ότι η γλώσσα εργασίας θα είναι η ελληνική, με την εξαίρεση μίας παρουσίασης, η οποία θα είναι στην αγγλική γλώσσα.

Το κόστος συμμετοχής είναι 100 ευρώ. Για φοιτητές και ασκούμενους το κόστος είναι 50 ευρώ.

Πληροφορίες: 2106475655

Μπορείτε να εγγραφείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: 

https://www.eventora.com/el/Events/4i-imerida-prosfates-exelixeis-stin-prostasia-dedomenon-2024?c=p

Δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας εδώ

- Διαφήμιση -

- Διαφήμιση -

Πρόσφατες αναρτήσεις

- Διαφήμιση -