fbpx
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Συμβούλιο της Ευρώπης: Κατευθυντήριες γραμμές για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των ψηφοφόρων

Οι κατευθύνσεις περιγράφουν μια σειρά αρχών και βέλτιστων πρακτικών

Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Δείτε επίσης

Το Συμβούλιο της Ευρώπης εξέδωσε κατευθυντήριες γραμμές με στόχο την προστασία των προσωπικών δεδομένων των ατόμων όταν εγγράφονται ως ψηφοφόροι και όταν πρέπει να πιστοποιηθεί η ταυτότητά τους για να συμμετάσχουν στις εκλογές.

Οι κατευθυντήριες γραμμές, που εκπονήθηκαν από τη Συμβουλευτική Επιτροπή της Σύμβασης για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της αυτόματης επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, περιέχουν συμβουλές προς τους υπεύθυνους επεξεργασίας δεδομένων ώστε να διασφαλίζεται ότι τα συστήματα εγγραφής ψηφοφόρων και πιστοποίησης ταυτότητας χρησιμοποιούνται με τρόπο που σέβεται τα ατομικά δικαιώματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Οι κατευθυντήριες γραμμές υπογραμμίζουν τη σημασία της διασφάλισης ειδικών κατηγοριών ή ευαίσθητων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένων βιομετρικών πληροφοριών, πολιτικών πεποιθήσεων και φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής κατά τη μοναδική ταυτοποίηση ενός προσώπου, και υπογραμμίζουν τους δυνητικούς κινδύνους από τη χρήση βιομετρικών τεχνολογιών για την ταυτοποίηση και τον έλεγχο ταυτότητας ψηφοφόρων.

Οι κατευθύνσεις περιγράφουν μια σειρά αρχών και βέλτιστων πρακτικών. Αντιμετωπίζει θέματα όπως η νομιμότητα της επεξεργασίας δεδομένων, η ασφάλεια των δεδομένων, η διαφάνεια, τα δικαιώματα των υποκειμένων των δεδομένων και οι υποχρεώσεις των φορέων διαχείρισης εκλογών.

Δείτε τις κατευθυντήριες γραμμές εδώ

- Διαφήμιση -

- Διαφήμιση -

Πρόσφατες αναρτήσεις

- Διαφήμιση -