fbpx
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Πανεπιστημίο Πατρών: Πρόσκληση για άσκηση υποψήφιου στην νομική υπηρεσία

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους από 18.09.2024 έως και 27.09.2024

Χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
Χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

Δείτε επίσης

Το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Πανεπιστήμιο Πατρών», που εδρεύει στο Ρίο της Πάτρας (Πανεπιστημιούπολη Ρίου) και εκπροσωπείται νόμιμα από τον Πρύτανη αυτού προσκαλλεί όσες/ους ασκούμενες/ους δικηγόρους επιθυμούν να πραγματοποιήσουν την άσκησή τους, διάρκειας 11 μηνών, να υποβάλλουν την αίτησή τους εντός δέκα (10) ημερών από την επόμενη της ανάρτησης της παρούσας πρόσκλησης στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Πατρών (upatras.gr), ήτοι από 18-09-2024 έως και 27-09-2024. Οι θέσεις των ασκουμένων δικηγόρων που θα πραγματοποιήσουν την άσκησή τους στο Γραφείο της Νομικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Πατρών ορίζονται σε μία (1).

Πληροφορίες

Οι αιτήσεις των υποψηφίων υποβάλλονται στο κεντρικό πρωτόκολλο του Πανεπιστημίου Πατρών (οδός: Πανεπιστημιούπολη, 26504 Ρίο, Αχαΐα, Α΄ Κτήριο, ισόγειο), εντός δέκα (10) ημερών από την επομένη της ανάρτησης της ανακοίνωσης της σχετικής πρόσκλησης στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου, είτε αυτοπροσώπως ή με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτόν πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή του υποψηφίου θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή. Το εμπρόθεσμο της αίτησης υποψηφιότητας κρίνεται από τη σχετική πρωτοκόλληση αυτής ή από τη σφραγίδα του ταχυδρομείου, εφόσον αυτή αποστέλλεται ταχυδρομικώς.

Στις αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι/-ες δηλώνουν: α) τα στοιχεία του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας τους, β) τον Αριθμό Μητρώου ασκούμενου/-ης, εάν ήδη έχουν εγγραφεί ως ασκούμενοι ή ότι έχουν καταθέσει την αίτηση και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά για εγγραφή σε Δικηγορικό Σύλλογο και εφόσον επιλεγούν θα εγγραφούν ταυτόχρονα με την έναρξη της άσκησής τους, γ) ότι καθ΄ όλη τη διάρκεια της άσκησής τους στο Πανεπιστήμιο Πατρών διατηρούν την ιδιότητα του ασκούμενου δικηγόρου και δ) τα στοιχεία επικοινωνίας (ταχυδρομική διεύθυνση, σταθερό και κινητό τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση).

Με την αίτηση συνυποβάλλονται: αντίγραφα τίτλων σπουδών, σύντομο βιογραφικό σημείωμα και βεβαίωση εγγραφής του/της αιτούντος/-σης στο ειδικό μητρώο του οικείου δικηγορικού συλλόγου ή αίτηση και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά για εγγραφή σε δικηγορικό Σύλλογο. Γνώση της Αγγλικής Γλώσσας θα συνεκτιμηθεί κατά την επιλογή.

Η μηνιαία αποζημίωση εκάστου ορίζεται στο ποσό των εξακοσίων (600) ευρώ. Το παραπάνω ποσό δεν υπόκειται σε ασφαλιστικές κρατήσεις, παρά μόνο σε παρακράτηση φόρου εισοδήματος και θα καταβάλλεται στο τέλος κάθε ημερολογιακού μηνός.

Το ωράριο της ημερήσιας απασχόλησης του/της ασκούμενου/-ης δικηγόρου θα είναι ανάλογο των αναγκών της υπηρεσίας και κατά ανώτατο όριο οκτώ ωρών. Υπεύθυνος τήρησης και ελέγχου του παρουσιολογίου είναι ο Νομικός Σύμβουλος ή δικηγόρος της Νομικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Η αμοιβή του/της ασκούμενου/-ης θα καταβάλλεται με βάση το παρουσιολόγιο, με ένταλμα της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Πατρών. Στο τέλος της άσκησης θα χορηγείται στον/στην ασκούμενο/-η σχετική βεβαίωση από το Γραφείο της Νομικής Υπηρεσίας, υπογεγραμμένη από το Νομικό Σύμβουλο ή δικηγόρο της Νομικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η παρούσα αναρτάται στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ακολουθεί υπόδειγμα Αίτησης-Δήλωσης. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Δήμητρα Μαλαφούρη, τηλ. 2610996621, (εργάσιμες ημέρες και ώρες 900 έως 1300).

Δείτε την πρόσκληση εδώ

- Διαφήμιση -

- Διαφήμιση -

Πρόσφατες αναρτήσεις

- Διαφήμιση -