fbpx
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Αθώος λόγω αμφιβολιών ο Γιάννος Παπαντωνίου

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανέφερε πως υπήρχαν αμφιβολίες για τις κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας και της απιστίας, οι οποίες μάλιστα είχαν παραγραφεί

Χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
Χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

Δείτε επίσης

Ο Γιάννος Παπαντωνίου, η σύζυγός του και ένας στενός επιχειρηματικός συνεργάτης του κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι, λόγω αμφιβολιών, σχετικά με την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία για να υποστηρίξουν κατηγορίες δωροδοκίας και απιστίας. Συνεπώς, εφόσον δεν τεκμηριώθηκαν αυτά τα αδικήματα, δεν υπάρχει και υπόθεση για ξέπλυμα χρημάτων.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανέφερε πως υπήρχαν αμφιβολίες για τις κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας και της απιστίας, οι οποίες μάλιστα είχαν παραγραφεί. Κατά συνέπεια, ο Παπαντωνίου απαλλάσσεται, λόγω αμφιβολιών, από την κατηγορία της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου δικαζόταν από τον περασμένο Ιανουάριο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ύψους περίπου 2,5 εκατ. ευρώ. Χρήματα τα οποία -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- φέρεται να έλαβε από την «THALES NEDERLAND B.V.», για την υπογραφή της σύμβασης του 2003 για τον εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Μάλιστα ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει να κριθεί ένοχος ο πρώην υπουργός, η σύζυγος του και το φιλικό τους πρόσωπο, τονίζοντας πως το ελληνικό δημόσιο ζημιώθηκε από την επίμαχη σύμβαση κατά 381 εκατ. ευρώ και εμφανίστηκε πεπεισμένος πως τελέστηκε η δωροδοκία, καθώς «τίποτα δεν είναι τσάμπα» και πως «εφόσον υπήρχε μαύρο χρήμα, έπρεπε να νομιμοποιηθεί».

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Γιάννος Παπαντωνίου όσο και η σύζυγος του για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι μετά την απολογία τους και αποφυλακίστηκαν έπειτα από 17 μήνες.

Στο μεταξύ εκδόθηκε βούλευμα από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο που ζητούσε τη διενέργεια περαιτέρω έρευνας, με το ζευγάρι να καλείται εκ νέου σε συμπληρωματική απολογία το 2021, και τελικά να παραπέμπεται σε δίκη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Oι πρώτες αντιδράσεις

Ο δικηγόρος του κ. Παπαντωνίου δήλωσε ότι η απόφαση ήταν δίκαιη, ενώ ο ίδιος ο κ. Παπαντωνίου, υπογράμμισε: «Με συγκίνηση υποδέχομαι την απόφαση του δικαστηρίου. Είναι δικαίωση ουσιαστική των πολιτικών μου αγώνων για μια καλύτερη Ελλάδα. Απόφαση δίκαιη που διαγράφει την τεράστια ταλαιπωρία, που υπέστη η οικογένεια μου τα τελευταία 8 χρόνια. Απόφαση που τιμά την ελληνική δικαιοσύνη».

- Διαφήμιση -

- Διαφήμιση -

Πρόσφατες αναρτήσεις

- Διαφήμιση -