fbpx
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Νέος Προϊστάμενος στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ο Αριστείδης Κορέας – Πρόεδρος του Εφετείου Αθηνών η Σοφία Λιγνού

Ο κ. Κορέας συγκέντρωσε 81 ψήφους, αφήνοντας πίσω του με διαφορά τους συνυποψηφίους του Ροζαλία Λάλη, με 28 ψήφους και τον Γιώργο Πέτρο με 12 ψήφους.

Χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
Χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

Δείτε επίσης

Νέος Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών ανεδείχθη ο Αριστείδης Κορέας, γνωστός από τη θητεία του ως Αθλητικού Εισαγγελέα. Ο κ. Κορέας συγκέντρωσε 81 ψήφους, αφήνοντας πίσω του με διαφορά τους συνυποψηφίους του Ροζαλία Λάλη, με 28 ψήφους και τον Γιώργο Πέτρο με 12 ψήφους.

Ο κ. Κορέας διαδέχεται τον Αντώνη Ελευθεριάνο, ο οποίος εφεξής θα βρίσκεται στο Εφετείο Αθηνών – έχει προαχθεί εδώ και καιρό σε Αντεισαγγελέα Εφετών.

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, εξελέγη η Στέλλα Γιαϊλόγλου, με 26 ψήφους, έναντι 4 ψήφων της συνυποψήφιας της Σοφίας Κογκαλίδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νέοι Προϊστάμενοι θα αναλάβουν καθήκοντα από την 1η Οκτωβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Ποιοι διεκδικούν τους θώκους κορυφής στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Αθηνών και Θεσσαλονίκης – Η αναμέτρηση στο Εφετείο και την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών

Τα αποτελέσματα στο Εφετείο Αθηνών

Στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, όπου και είχαν υποβάλει υποψηφιότητα τρεις εισαγγελικοί λειτουργοί για τη θέση του Προϊσταμένου, πρώτος ήλθε ο Γεώργιος Καντζίδης, με 45 ψήφους. Ακολουθούν ο Γεώργιος Βούλγαρης με 35 ψήφους και ο Νικόλας Ποιμενίδης με 6 ψήφους.

Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών ανεδείχθη η Σοφία Λιγνού, η οποία «σάρωσε» με 126 ψήφους – ψήφισαν συνολικά 208 άτομα. Αναπληρωματική Πρόεδρος εξελέγη η Αργυρώ Κανελλοπούλου, παρά το γεγονός ότι δεν είχε υποβάλει υποψηφιότητα, όπως και ουδείς άλλος πλην της κ. Λιγνού – στην περίπτωση αυτή, όσοι ψηφίζουν επιλέγουν συναδέλφους από τον κατάλογο των εκλόγιμων. Αν η κ. Κανελλοπούλου δεν αποδεχθεί τη θέση, επιλέγεται ο αμέσως επόμενος εκλόγιμος που ήλθε ψηλά στην προτίμηση των συναδέλφων του.

Tακτικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης είναι πλέον οι Εφέτες Δημήτρης Κοντόπουλος και ο Κωνσταντίνος Σαργιώτης, με 127 και 93 ψήφους αντιστοίχως, με αναπληρωματικά μέλη τη Μαλαματή Πετκανά (85) και τον Δημήτρη Κουλαξίζη (64).

Η θητεία τους ξεκινά την 1η Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου 2026.

- Διαφήμιση -

- Διαφήμιση -

Πρόσφατες αναρτήσεις

- Διαφήμιση -