fbpx
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Δήμος Πατρέων: Πρόσκληση 2 ασκούμενων δικηγόρων

Χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά
Χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά

Δείτε επίσης

Ο Δήμος Πατρέων προσκαλεί όσες και όσους υποψήφιες/οι δικηγόροι επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μέρος της άσκησής τους, διάρκειας δώδεκα (12) μηνών, στο Αυτοτελές Τμήμα Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Πατρέων, να υποβάλουν την αίτησή τους, σύμφωνα με το σχετικό υπόδειγμα (ΑΙΤΗΣΗ) που επισυνάπτεται, στο Τμήμα Διοικητικής Μέριμνας (Πρωτόκολλο) του Δήμου Πατρέων εντός δέκα (10) ημερολογιακών ημερών, από 24.09.2024 μέχρι και 03.10.2024.

Α. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι θέσεις των ασκουμένων δικηγόρων που θα πραγματοποιήσουν την άσκησή τους στο Αυτοτελές Τμήμα Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Πατρέων ορίζονται σε δύο (2).

Το χρονικό διάστημα άσκησης του υποψήφιου δικηγόρου στον Δήμο Πατρέων ορίζεται σε δώδεκα (12) μήνες.

Η άσκηση των υποψήφιων δικηγόρων στον Δήμο Πατρέων θα ξεκινήσει στις 1.11.2024 και θα ολοκληρωθεί στις 31.10.2025.

Το ωράριο της ημερήσιας απασχόλησης των ασκούμενων ορίζεται σε οκτώ (8) ώρες ανάλογα με τις ανάγκες του Αυτοτελούς Τμήματος Νομικής Υπηρεσίας. Υπεύθυνος τήρησης και ελέγχου του παρουσιολογίου και της άσκησης τους, θα είναι ο προϊστάμενος δικηγόρος του Αυτοτελούς Τμήματος Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου μας. Στο τέλος της άσκησης θα χορηγείται στον ασκούμενο δικηγόρο βεβαίωση ολοκλήρωσης της άσκησης.

Η μηνιαία αποζημίωσή τους ορίζεται στο ποσό των εξακοσίων (600,00) ευρώ. Το παραπάνω ποσό δεν υπόκειται σε ασφαλιστικές κρατήσεις, παρά μόνο σε παρακράτηση φόρου εισοδήματος και θα καταβάλλεται στο τέλος κάθε μηνός, βάσει του παρουσιολογίου, κατόπιν εντάλματος της αρμόδιας Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι δικηγόροι πρέπει να μην συμπληρώνουν το προβλεπόμενο 18μηνο της άσκησης πριν από το πέρας της δωδεκάμηνης άσκησης στον Δήμο Πατρέων και εάν δεν είναι εγγεγραμμένοι ως ασκούμενοι στον Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών, να πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις για τη σχετική εγγραφή, και εφόσον επιλεγούν, να εγγράφονται ταυτόχρονα με την έναρξη της άσκησής τους στον Δήμο Πατρέων.

Β. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ – ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Η αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής των υποψήφιων ασκούμενων δικηγόρων στον Δήμο Πατρέων υποβάλλεται από κάθε ενδιαφερόμενο εγγράφως, στο Τμήμα Διοικητικής Μέριμνας (Πρωτόκολλο) του Δήμου Πατρέων, (Μαιζώνος 19, Τ.Κ 26223) εντός δέκα (10) ημερολογιακών ημερών από την επόμενη της ανάρτησης της ανακοίνωσης της παρούσας πρόσκλησης στην ιστοσελίδα του Δήμου Πατρέων (e-patras.gr) δηλαδή από 24.09.2024 μέχρι και 03.10.2024 και κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 08:00 – 12:00.

Με την αίτηση συνυποβάλλονται σύντομο βιογραφικό σημείωμα και αντίγραφα τίτλων σπουδών.

Μαζί με την αίτησή τους, οι υποψήφιοι συμπληρώνουν αίτηση – υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, στην οποία δηλώνουν:

(α) τα στοιχεία αστυνομικού δελτίου ταυτότητας,

(β) στοιχεία επικοινωνίας (ταχυδρομική διεύθυνση, σταθερό και κινητό τηλέφωνο, λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου),

(γ) τον αριθμό μητρώου ασκουμένου, εάν έχουν ήδη εγγραφεί ως ασκούμενοι ή ότι έχουν καταθέσει αίτηση και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά για εγγραφή στο Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών, αλλά δεν έχουν λάβει ακόμα αριθμό μητρώου, καθώς εκκρεμεί η αποδοχή της αίτησής τους, ή ότι πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις για εγγραφή στον Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών και εφόσον επιλεγούν,θα εγγραφούν ταυτόχρονα με την έναρξη της άσκησής τους.

Επίσης, στην αίτηση επισυνάπτουν

υπεύθυνη δήλωση περί μη συμπλήρωσης της προβλεπόμενης 18μήνης άσκησης πριν το πέρας της 12μηνιαίας άσκησης στον Δήμο.

Σε περίπτωση που οι υποψήφιοι οι οποίοι συγκεντρώνουν τα αντίστοιχα δικαιολογητικά και πληρούν τις τεθείσες προϋποθέσεις είναι περισσότεροι των δύο (2), η επιλογή θα γίνει με δημόσια κλήρωση, η οποία θα διενεργηθεί στον Δήμο Πατρέων, με την παρουσία των ενδιαφερόμενων την Τρίτη 08.10.2024.

Τα ονόματα των επιλεγέντων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου.

- Διαφήμιση -

- Διαφήμιση -

Πρόσφατες αναρτήσεις

- Διαφήμιση -