fbpx
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Νομικό Συμβούλιο του Κράτους: Πρόσκληση για άσκηση υποψήφιων δικηγόρων

Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Δείτε επίσης

Στις Υπηρεσιακές Μονάδες του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) είναι δυνατή η πρακτική άσκηση ασκούμενων δικηγόρων. Οι ασκούμενοι δικηγόροι συνδράμουν στο έργο των λειτουργών του ΝΣΚ και ταυτόχρονα αποκτούν θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν, καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, σχετική αίτηση στη Γραμματεία του ΝΣΚ (στην ηλεκτρονική διεύθυνση nsk@nsk.gr ή δια ζώσης στη διεύθυνση Ακαδημίας 68 & Χαριλάου Τρικούπη, Αθήνα, 7ος όροφος Γραφείο Διοικήσεως). Με την αίτηση αυτή συνυποβάλλονται αντίγραφο πτυχίου ή βεβαίωση πέρατος σπουδών, φωτοτυπία αναλυτικής βαθμολογίας πέρατος σπουδών, σύντομο βιογραφικό σημείωμα, φωτοτυπία ταυτότητας ασκούμενου του Δικηγορικού Συλλόγου (εάν υπάρχει) και φωτοτυπία πρώτης σελίδας Βιβλιαρίου Τραπέζης ή εκτύπωση e-banking εκ της οποίας προκύπτει το IBAN του οικείου τραπεζικού λογαριασμού. Οι αιτήσεις εξετάζονται κατά τη σειρά υποβολής τους και πάντα σε συνάρτηση με τις ανάγκες του ΝΣΚ και την ύπαρξη κενών θέσεων.

Τα επιμέρους καθήκοντα των ασκούμενων δικηγόρων στο ΝΣΚ καθορίζονται στην Απόφαση Προέδρου του ΝΣΚ με αριθμό 446/2021. Στο τέλος της άσκησης ο Πρόεδρος του ΝΣΚ χορηγεί στους ασκούμενους δικηγόρους πιστοποιητικό άσκησης, ενώ είναι δυνατή και η χορήγηση συστατικής επιστολής από τον Προϊστάμενο ή Λειτουργό του ΝΣΚ της οικείας Υπηρεσιακής Μονάδας.

Για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία μπορείτε να αποστείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση gr.dioikiseos@nsk.gr.

Δείτε την πρόσκληση εδώ

- Διαφήμιση -

- Διαφήμιση -

Πρόσφατες αναρτήσεις

- Διαφήμιση -