fbpx
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Σύμβαση δικαιόχρησης: Επιχείρηση συνέχισε να χρησιμοποιεί εμπορικό σήμα μετά την καταγγελία της σύμβασης (ΜΕφΑθ 1339/2024)

Το Εφετείο μέιωσε την ποινική ρήτρα για παράνομη χρήση εμπορικού σήματος φροντιστηρίου στα 56.000 ευρώ, καθώς θεωρήθηκε υπερβολική.

Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Δείτε επίσης

Η παρούσα απόφαση αφορά μια σύμβαση δικαιόχρησης (franchising) που είχε υπογράψει μια εταιρεία που διαχειρίζεται γνωστά φροντιστήρια με μια επιχειρηματία για να χρησιμοποιεί το όνομα και το σύστημα των φροντιστηρίων στην περιοχή της Λυκόβρυσης-Πεύκης. Η επιχειρηματίας ωστόσο, δεν πλήρωσε τα συμφωνηθέντα ποσά για τις υπηρεσίες και τα δικαιώματα (royalties), με αποτέλεσμα η εταιρεία να καταγγείλει τη σύμβαση.

Παρά την καταγγελία της σύμβασης, η επιχειρηματίας συνέχισε να λειτουργεί το φροντιστήριό της με το όνομα και το διακριτικό τίτλο του franchise , προκαλώντας σύγχυση στο καταναλωτικό κοινό. Η εταιρεία κινήθηκε δικαστικά και το Πρωτοδικείο αποφάσισε, ερήμην της επιχειρηματία, ότι οφείλει να πληρώσει ποινική ρήτρα ύψους 112.000 ευρώ.

Το Εφετείο, ωστόσο, μείωσε την ποινική ρήτρα σε 500 ευρώ ανά ημέρα, θεωρώντας το αρχικό ποσό των 1000 ευρώ υπερβολικό, δεδομένης της μικρής κλίμακας της επιχείρησης της εναγόμενης. Το τελικό ποσό της οφειλής της εναγόμενης διαμορφώθηκε σε 56.000 ευρώ για το χρονικό διάστημα των 112 ημερών κατά το οποίο παραβίασε τη συμφωνία, μαζί με τους νόμιμους τόκους.

Δείτε την απόφαση στην Qualex: ΜΕφΑθ 1339/2024

- Διαφήμιση -

- Διαφήμιση -

Πρόσφατες αναρτήσεις

- Διαφήμιση -