fbpx
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Ανάλυση συνταξιοδοτικών υποθέσεων π. ΟΓΑ

Ένας πρακτικός οδηγός για την υπαγωγή στην ασφάλιση και τον υπολογισμό της σύνταξης

Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Δείτε επίσης

Οι συνταξιοδοτικές υποθέσεις και ειδικά εκείνες του π. ΟΓΑ  καταλαμβάνουν ένα σημαντικό τμήμα της δικηγορικής ύλης πολλών δικηγόρων της πράξης. Τα περίπλοκα πρακτικά προβλήματα που προκύπτουν κατά την θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος και κατά τον υπολογισμό της σύνταξης είναι πολυάριθμα και απαιτούν εγρήγορση και προσοχή από τον μάχιμο δικηγόρο, προκειμένου εκείνος να μπορεί να διασφαλίσει την επιτυχή έκβαση της υπόθεσης του εντολέα του.

Ζητήματα όπως ο χρόνος έναρξης και λήξης της ασφάλισης, οι πλασματικοί χρόνοι, η διαδοχική και παράλληλη ασφάλιση, η απασχόληση των συνταξιούχων, αλλά και ειδικότερα θέματα που σχετίζονται με αφανείς αγρότες, αγρότες κανονικού & ειδικού καθεστώτος και εργάτες γης, χρειάζεται να αντιμετωπίζονται με δεξιοτεχνία από όσους ασχολούνται συστηματικά ή περιστασιακά με τις εν λόγω υποθέσεις.

Απαραίτητο εργαλείο για τον ορθό τρόπο διαχείρισης των συνταξιοδοτικών υποθέσεων στην πράξη αποτελεί η συνεχής ενημέρωση του νομικού της πράξης για τις πρακτικές της κοινωνικοασφαλιστικής διοίκησης υπό το πρίσμα πάντοτε των τρεχουσών εξελίξεων.

Εισηγητές

Οδυσσέας Καραγιάννης, Προϊστάμενος Δ’ Τμήμα Απονομής Συντάξεων Αγροτών, Γ’ Διεύθυνση Απονομής Συντάξεων (Θεσσαλονίκη)

Αφροδίτη Νιφόρου, Στέλεχος της Μονάδας Υποστήριξης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΕΚΑ

Αικατερίνη Σαρακινιώτη, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Συντονισμού και Υποστήριξης Υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024 (17:00 – 21:00)

Δείτε το Σεμινάριο εδώ

- Διαφήμιση -

- Διαφήμιση -

Πρόσφατες αναρτήσεις

- Διαφήμιση -