fbpx
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

3 Οκτωβρίου: Ημέρα της Δικαιοσύνης

Χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
Χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

Δείτε επίσης

Ημέρα της Δικαιοσύνης η 3η Οκτωβρίου αλλά και ημέρα θρησκευτικής γιορτής – τιμάται ο Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης, προστάτης του δικαστικού σώματος, καθώς και ο Άγιος Ιερόθεος, πρώτοι χριστιανοί μετά το κήρυγμα του Αποστόλου Παύλου στην Πνύκα, και πρώτοι Επίσκοποι Αθηνών.

Οι δικαστικές ενώσεις θα δώσουν το «παρών» στη Θεία Λειτουργία – Δοξολογία για την επέτειο, στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών (8.30 πμ.). Ο εορτασμός τελεί υπό την αιγίδα της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Προέδρου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σταυροπηγίου Αλέξιος θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία και Ευχαριστήρια Δοξολογία για την 37η επέτειο καθιέρωσης του εορτασμού, στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών Νικόλαος Δρακόπουλος, Πρόεδρος Πρωτοδικών Δ.Δ., θα χαιρετίσει εκ μέρους των Δικαστικών Ενώσεων.

Θα ακολουθήσει εκδήλωση στην Παλαιά Βουλή (Σταδίου 13, Αθήνα), στην οποία συντονιστής θα είναι ο Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορος Σεβαστίδης, Εφέτης. Σύντομους χαιρετισμούς θα απευθύνουν:

Εκ μέρους όλων των Δικαστικών Ενώσεων η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κ. Εμμανουέλα Πανοπούλου, Νομική Σύμβουλος του Κράτους.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτριος Βερβεσός.

Μουσικό πρόγραμμα θα εκετελέσει η Χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, υπό την διεύθυνση του Χοράρχου Δημητρίου Καρούζου, Δικηγόρου, Καθηγητή Μουσικής.

Θα ακολουθήσει ομιλία του θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σταυροπηγίου Αλέξιου με θέμα «Ανθρώπινη και Θεία Δικαιοσύνη».

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ομιλία του Προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Αχιλλέα Ζήση, Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου.

Η παράσταση διαμαρτυρίας του ΔΣΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ προχώρησε στις 10.30 π.μ. παράσταση διαμαρτυρίας, έξω από το Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, στην οδό Σταδίου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τον εορτασμό της Ημέρας Δικαιοσύνης. «Καλούνται οι συνάδελφοι να είναι εκεί για να διαμαρτυρηθούμε για τον «νέο» δικαστικό χάρτη, που έχει δημιουργήσει δικαστικό χάος», τόνιζε σε ανακοίνωσή του ο ΔΣΑ.

Πρόσφατες αναρτήσεις

- Διαφήμιση -