fbpx
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Τι είπε ο Γ. Φλωρίδης στην Παλαιά Βουλή

Χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά
Χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά

Δείτε επίσης

Στις νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες, με ορίζοντα το 2025, οι οποίες στοχεύουν στην αποτελεσματικότερη λειτουργία της Δικαιοσύνης, αναφέρθηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, στον σημερινό χαιρετισμό του, κατά την εκδήλωση εορτασμού του προστάτη του Δικαστικού Σώματος Αγ. Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής.

Σύμφωνα με τον κ. Φλωρίδη, τα επόμενα νομοθετικά βήματα του Υπουργείου Δικαιοσύνης περιλαμβάνουν αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικης Δικονομίας, τροποποιήσεις στη διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης, βελτίωση των εναλλακτικών τρόπων επίλυσης των διαφορών, επίσπευση στη μετάβαση της ψηφιακής τεχνολογίας για την υποβοήθηση των δικαστών και των δικαστικών υπαλλήλων, καθώς και αλλαγές στη νομοθεσία για τους δικαστικούς υπαλλήλους.

Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων και Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός, αναφέρθηκε στα προβλήματα που ανακύπτουν από την εφαρμογή του νέου Δικαστικού Χάρτη επισημαίνοντας την αναγκαιότητα για την άμεση αποκατάστασή τους.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτριος Βερβεσός μιλάει στην Εκδήλωση για την Ημέρα της Δικαιοσύνης με συντονιστή τον πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Εφέτη Χριστόφορο Σεβαστίδη, Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορος Σεβαστίδης εστίασε στα προβλήματα που απασχολούν σήμερα τον χώρο της Δικαιοσύνης, μέσα  από τον ρόλο των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορος Σεβαστίδης μιλάει στην εκδήλωση για την Ημέρα της Δικαιοσύνης, Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης (2ος Δ) παρίσταται στην Εκδήλωση για την Ημέρα της Δικαιοσύνης. Πρώτη από αριστερά η Σωτηρία Ντούνη, Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δεύτερος από αριστερά ο Πρόεδρος του ΣτΕ Μιχάλης Πικραμένος. Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024. ΕΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μιχάλης Πικραμένος και η Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Σωτηρία Ντούνη.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η Χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου και Δικηγόρου Δημήτρη Καρούζου.

Να σημειωθεί ότι εκπρόσωποι του ΔΣΑ προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας, έξω από την Παλαιά Βουλή, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, για τον Δικαστικό Χάρτη.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης (Δ) συνομιλεί με δικηγόρους που πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας για τον Δικαστικό Χάρτη, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στην Παλαιά Βουλή, για την Ημέρα της Δικαιοσύνης. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Πρόσφατες αναρτήσεις

- Διαφήμιση -