fbpx
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος: Προκήρυξη πρόσληψης 1 δικηγόρου

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν αίτηση υποψηφιότητας είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπo με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία τριάντα (30) ημερών από την επόμενη της δημοσίευσης της παρούσας προκήρυξης στον ημερήσιο τύπο

Χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
Χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

Δείτε επίσης

O Διευθυντής ΕΚΕΦΕ “Δ” & Πρόεδρος ΔΣ αποφασίζουν την προκήρυξη μιας (1) θέσης Δικηγόρου, με ελάχιστο τυπικό προσόν την ιδιότητα του Δικηγόρου παρ’ Εφέταις, με σχέση έμμισθης εντολής με πάγια αντιμισθία στο ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4194/2013 (Κώδικας Δικηγόρων) όπως ισχύει και με αποδοχές σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (ν. 4354/2015 και ν. 5045/2023).

Αντικείμενο απασχόλησης

Η εν λόγω θέση έχει ως αντικείμενο την παροχή νομικών συμβουλών και γνωμοδοτήσεων, καθώς και την επιμέλεια και διεξαγωγή των κάθε φύσεως δικαστικών ή εξώδικων υποθέσεων του ΕΚΕΦΕ “Δ”, σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις και οργανωτικές οδηγίες του επικεφαλής του Γραφείου Νομικής Υποστήριξης. Τα νομικά αντικείμενα που απασχολούν το ΕΚΕΦΕ “Δ” αφορούν ιδίως σε διοικητικό δίκαιο, νομοθεσία ερευνητικών φορέων και ειδικών λογαριασμών κονδυλίων έρευνας, δημόσιους διαγωνισμούς, δημοσιοϋπαλληλικό δίκαιο, εργατικό δίκαιο, αστικό (ενοχικό) δίκαιο/συμβάσεις ιδιωτικού (ενοχικού) δικαίου, εταιρικό δίκαιο και δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας. Είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία του/της επιλεγέντος/είσας στο Κέντρο ορισμένες ώρες ώστε, στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων του/της στο Γραφείο Νομικής Υποστήριξης, να μπορεί να συνεργάζεται με τον επικεφαλής του Γραφείου και με τις υπηρεσίες του ΕΚΕΦΕ “Δ”.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής Υποψηφίων

Οι υποψήφιοι/ες για την παραπάνω θέση πρέπει:

α) Να είναι Έλληνες/ίδες πολίτες ή πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να γνωρίζουν άριστα την ελληνική γλώσσα.

β) Να είναι δικηγόροι, μέλη Δικηγορικού Συλλόγου της Χώρας, με δικαίωμα παράστασης, τουλάχιστον, στο Εφετείο. Σε περίπτωση επιλογής δικηγόρου, που είναι μέλος σε άλλο Δικηγορικό Σύλλογο πλην της Αθήνας, ο/η επιλεγείς δικηγόρος οφείλει αμελλητί, και πάντως πριν την ανάληψη υπηρεσίας, να μεταφέρει την έδρα του/της στην Αθήνα.

γ) Οι άνδρες υποψήφιοι να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νόμιμα απαλλαγεί από αυτές και να μην είναι ανυπότακτοι ή να μην έχουν καταδικασθεί για λιποταξία με τελεσίδικη απόφαση.

δ) Να μην υπάρχει στο πρόσωπό τους κώλυμα από ποινική καταδίκη ή στερητική ή επικουρική δικαστική συμπαράσταση (άρθρο 8 ν. 3528/2007).

ε) Να είναι υγιείς (σε βαθμό που να μην εμποδίζεται η άσκηση των καθηκόντων τους).

στ) Να μην έχουν κώλυμα κατά τις διατάξεις του ν. 1256/82 και του ν. 4194/2013 (Κώδικα Δικηγόρων).

Κατάθεση αίτησης και δικαιολογητικών – Προθεσμία

Οι ενδιαφερόμενοι/ες δύνανται να καταθέσουν αυτοπροσώπως, ή με εξουσιοδοτημένο πρόσωπο όπου στην εξουσιοδότηση θα φέρει το γνήσιο της υπογραφής του/της υποψηφίου/ας θεωρημένο από δημόσια αρχή, ή να αποστείλουν ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, σχετική αίτηση υποψηφιότητας (με αναγραφή στο σχετικό φάκελο των λέξεων: “Για τη θέση Δικηγόρου”), συνοδευόμενη από όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά προς το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού, σε αποκλειστική προθεσμία τριάντα (30) ημερών από την επομένη της τελευταίας δημοσίευσης της προκήρυξης, στην κατωτέρω Διεύθυνση: Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ” Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού Νεαπόλεως 27 & Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’ 153 41 Αγ. Παρασκευή

Σε περίπτωση αποστολής της αίτησης υποψηφιότητας ταχυδρομικά, η εμπρόθεσμη αποστολή της κρίνεται με βάση την ημερομηνία αποστολής που φέρει το αποδεικτικό της συστημένης επιστολής. Η αίτηση συμμετοχής επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (Α’ 75) και η ανακρίβεια των δηλουμένων στοιχείων επιφέρει τις προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις.

Δείτε την προκήρυξη εδώ

- Διαφήμιση -

- Διαφήμιση -

Πρόσφατες αναρτήσεις

- Διαφήμιση -