fbpx
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Mε δύναμη από τη Σαγκάη – Πόλος έλξης για την Κίνα ο ΕΟΔΙΔ

H συνάντηση ενίσχυσε τον ρόλο του Οργανισμού στην προώθηση και εδραίωση καινοτόμων λύσεων σε παγκόσμιο επίπεδο

Χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
Χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

Δείτε επίσης

Ξεχωριστή, σπάνια και σημαντική, συνάντηση είχε ο ΕΟΔΙΔ, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας, με την αντιπροσωπεία του Δημοτικού Γραφείου Δικαιοσύνης της Σαγκάης (Shanghai Municipal Bureau of Justice), το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, στα γραφεία του, στο κτίριο της «Νομικής Βιβλιοθήκης», Μαυρομιχάλη 23.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στο πλαίσιο της ενίσχυσης των διεθνών σχέσεων και συνεργασιών, στον τομέα της εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών, προσθέτοντας ακόμη ένα βήμα προς την κατεύθυνση της διεθνούς δικτύωσης και της ανταλλαγής γνώσεων, αλλά και ενισχύοντας τον ρόλο του Οργανισμού στην προώθηση και εδραίωση καινοτόμων λύσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Η πόλη της Σαγκάης, η οποία διοικητικά είναι δήμος, θεωρείται ως κύριος φορέας της σύγχρονης οικονομίας της Κίνας, καθώς επίσης και ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά, εμπορικά, οικονομικά και βιομηχανικά της κέντρα.

Την κινεζική αντιπροσωπεία αποτελούσαν έξι μέλη – εξέχουσες προσωπικότητες, όπως ο Γενικός Διευθυντής του Δημοτικού Γραφείου Δικαιοσύνης της Σαγκάης Wu Jianyong, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Γενικού Γραφείου της Δημοτικής Επιτροπής CPC της Σαγκάης Guo Qingjun, ο Διευθυντής του Γενικού Γραφείου του Δημοτικού Γραφείου Δικαιοσύνης της Σαγκάης Ye Lin, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Διαιτησίας του Δημοτικού Γραφείου Δικαιοσύνης της Σαγκάης Xu Yong, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Γραφείου Δικαιοσύνης της Νέας Περιφέρειας Pudong της Σαγκάης Sun Yu και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτησίας της Σαγκάης Yu Weifeng.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι του ΕΟΔΙΔ παρουσίασαν το έργο και τη σημαντική συμβολή του Οργανισμού στον τομέα της διαιτησίας, της διαμεσολάβησης και εν γένει της εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών στην Ελλάδα. Επεσήμαναν τη συνεχιζόμενη αύξηση των υποθέσεων που επιλύονται μέσω διαιτησίας, καθώς και την προοδευτική ανάπτυξη του θεσμού στην ελληνική πραγματικότητα. Στη συζήτηση που ακολούθησε, οι εκπρόσωποι του ΕΟΔΙΔ και της κινεζικής αντιπροσωπείας αντάλλαξαν απόψεις και καλές πρακτικές σχετικά με τις σύγχρονες μεθόδους της διαιτησίας και της διαμεσολάβησης που εφαρμόζονται στην Ελλάδα και την Κίνα, δημιουργώντας νέες προοπτικές για τη μεταξύ τους συνεργασία.

Ιδιαίτερη χροιά στο κατά κοινή ομολογία θερμό κλίμα της συνάντησης προσέδωσε η ευγενική χειρονομία της κινεζικής αντιπροσωπείας, με προσφορά ευχαριστήριου δώρου ως ένδειξη εκτίμησης για τη φιλοξενία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας ιδρύθηκε το 2016, με τη συνδρομή περίπου 200 διακεκριμένων Διαιτητών και Διαμεσολαβητών και της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ, με στόχο να προσφέρει στη νομική και επιχειρηματική κοινότητα και την Ελληνική κοινωνία ένα πλήρες οργανωτικό και θεσμικό υπόβαθρο για την εξωδικαστική επίλυση – όλων των δεκτικών εξωδικαστικής επίλυσης – διαφορών, προς όφελος όλων, των εμπλεκόμενων μερών, των νομικών παραστατών τους και της Πολιτείας.

- Διαφήμιση -

- Διαφήμιση -

Πρόσφατες αναρτήσεις

- Διαφήμιση -