fbpx
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024

Παράταση της αποχής 15-21 Οκτωβρίου αποφάσισε ο ΔΣΑ

Από την εκδίκαση όλων των υποθέσεων στις περιφερειακές έδρες του Πρωτοδικείου Αθηνών, καθώς και στα πρώην Ειρηνοδικεία, πλην του πρώην Ειρηνοδικείου Αθηνών, απέχουν οι δικηγόροι της Αθήνας.

Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Δείτε επίσης

Συνεχίζουν την αποχή τους από τις 15 έως και τις 21 Οκτωβρίου οι δικηγόροι της Αθήνας, με απόφαση σε συνεδρίαση της 11ης Οκτωβρίου. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το Δ.Σ. του ΔΣΑ έλαβε την απόφαση «με δεδομένο ότι η κατάσταση από την εφαρμογή του νέου δικαστικού χάρτη στα δικαστήρια της Αθήνας παραμένει εξαιρετικά προβληματική, παρά την επίλυση επί μέρους προβλημάτων κατά τις τελευταίες ημέρες», ενώ παράλληλα «δεν έχει ρυθμιστεί σειρά ζητημάτων (έκδοση πιστοποιητικών, κατά τόπον αρμοδιότητα καταργηθέντων Ειρηνοδικείων κλπ)».

Απέχουν αναλυτικά:

1. Από την εκδίκαση όλων των υποθέσεων στις περιφερειακές έδρες του Πρωτοδικείου Αθηνών, καθώς και στα πρώην Ειρηνοδικεία, πλην του πρώην Ειρηνοδικείου Αθηνών.

2. Από την κατάθεση και τη συζήτηση υποθέσεων εγγραφής και εξάλειψης προσημειώσεων (τόσο των πληρεξουσίων δικηγόρων όσο και των δικηγόρων που έχουν εγγραφεί στον κατάλογο του Ν. 5095/2024)

3. Από την εκδίκαση ανακοπών που εκδικάζονται στο ισόγειο του πρώην Ειρηνοδικείου Αθηνών, πινάκια ΟΔΑ (αιθ. 17) και ΟΓΑ (αίθ.16).

Περαιτέρω, αποφασίστηκε η μετάθεση του χρόνου έναρξης της αποχής από όλες τις υποθέσεις Νομικής Βοήθειας για την 1η Νοεμβρίου 2024, σε περίπτωση που δεν έχει ξεκινήσει μέχρι και 31-10-2024 η καταβολή των οφειλόμενων αποζημιώσεων Νομικής Βοήθειας στους δικαιούχους δικηγόρους του ΔΣΑ.

- Διαφήμιση -

- Διαφήμιση -

Πρόσφατες αναρτήσεις

- Διαφήμιση -