fbpx
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Ημερίδα: «Τεχνητή Νοημοσύνη και Νέες Τεχνολογίες στη Λειτουργία της Δικαιοσύνης» από τον ΟΠΕΔ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 15 Οκτωβρίου, στις 16:00, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Λάμπρος Μαργαρίτης»

Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Δείτε επίσης

Ο Όμιλος Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Δικαιοσύνης (ΟΠΕΔ) διοργανώνει επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Τεχνητή Νοημοσύνη και Νέες Τεχνολογίες στη λειτουργία της Δικαιοσύνης».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 15 Οκτωβρίου, στις 16:00, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Λάμπρος Μαργαρίτης».

Πρώτο Πάνελ

Το πρώτο πάνελ, με συντονίστρια την Εύα Σκλιοπίδου, Δικαστική Υπάλληλο και επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας του ΟΠΕΔ, περιλαμβάνει τις εξής εισηγήσεις:

  • Ιωάννης Μπούγας, Υφυπουργός Δικαιοσύνης: «Η Δικαιοσύνη στην ψηφιακή εποχή».
  • Κωνσταντίνος Κουσούλης, Αντιπρόεδρος ΣτΕ και Διευθυντής του Νομικού Γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας: «Είναι δυνατό να υπερκεραστούν οι χρόνιες κακοδαιμονίες της Ελληνικής Δικαιοσύνης με την αξιοποίηση εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης;».
  • Πέτρος Αλικάκος, Πρόεδρος Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης και Εφέτης: «Η επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης στη μελέτη, εκδίκαση και σύνταξη ποινικών και πολιτικών αποφάσεων».
  • Δημήτρης Μελίδης, Γενικός Γραμματέας του Παρατηρητηρίου Θεσμών Ε.Κ.Π.Α. και Δικηγόρος: «Τεχνητή Νοημοσύνη, Ηλεκτρονική Δικαιοσύνη και Τεχνοηθική: Προκλήσεις και Προοπτικές».

Δεύτερο Πάνελ

Το δεύτερο πάνελ, υπό τον συντονισμό του Ευάγγελου Ρηγάτου, Δικαστικού Υπαλλήλου και επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας του ΟΠΕΔ, θα περιλαμβάνει τις εξής εισηγήσεις:

  • Μαρινίκη Θεοδώρου, MSc, Δικηγόρος.
  • Μαρία-Ωραιοζήλη Κουτσουπιά, ΔΝ, Δικηγόρος.
  • Γεώργιος Νούσκαλης, Επίκουρος Καθηγητής Νομικής ΑΠΘ και Δικηγόρος.
  • Γεώργιος Παππάς, Πρόεδρος ΟΕΕ Β.Δ. Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, Λογιστής-Ορκωτός Ελεγκτής.

Ο Όμιλος Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Δικαιοσύνης (ΟΠΕΔ) είναι ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός έρευνας και μελέτης. Στόχος του είναι η προώθηση συνεργασιών μεταξύ Ακαδημαϊκών, Δικαστικών Λειτουργών, Δικηγόρων και Δικαστικών Υπαλλήλων, με σκοπό την αναβάθμιση του δικαστικού συστήματος και την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων που σχετίζονται με τη Δικαιοσύνη.

- Διαφήμιση -

- Διαφήμιση -

Πρόσφατες αναρτήσεις

- Διαφήμιση -