fbpx
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

ΑΣΕΠ: Υποχρεωτική η μαγνητοφώνηση της συνέντευξης για την πρόσληψη Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού

Η νέα ρύθμιση αποσκοπεί τόσο στη βελτίωση της αξιοπιστίας της αξιολόγησης όσο και στη σύντμηση του χρόνου σύνταξης των πρακτικών

Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Δείτε επίσης

Με την τροποποίηση της παραγράφου 3 του άρθρου 14 του Ν 4765/2021 του προς ψήφιση στη Βουλή νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Επιτάχυνση προσλήψεων μέσω Α.Σ.Ε.Π, τροποποιήσεις στον Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. και στον Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων, σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής δημοσίων υπαλλήλων, ρυθμίσεις για το σύστημα αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων και λοιπές διατάξεις για τη βελτίωση της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης», θεσπίζονται σημαντικές αλλαγές στη διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφίων για θέσεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού.

Η νέα ρύθμιση εισάγει την υποχρεωτική μαγνητοφώνηση και απομαγνητοφώνηση των συνεντεύξεων, ώστε να διασφαλίζεται η διαφάνεια και η ακρίβεια στην καταγραφή των διαδικασιών. Το απομαγνητοφωνημένο κείμενο θα συνοδεύει τα πρακτικά της επιτροπής, εξασφαλίζοντας πλήρη τεκμηρίωση της διαδικασίας.

Η συνέντευξη βαθμολογείται σε κλίμακα 1-100 μονάδων, με τη συνολική μοριοδότηση να προκύπτει από τον μέσο όρο των βαθμολογιών των μελών της επιτροπής. Επιπλέον, προβλέπεται ότι αν οι βαθμολογίες δύο ή περισσότερων μελών δεν αποκλίνουν σημαντικά (διαφορά έως 10%), μπορούν να συντάξουν κοινή αιτιολογία για την απόφασή τους. Ο βαθμός της συνέντευξης ενσωματώνεται στη συνολική βαθμολογία του υποψηφίου, αφού πολλαπλασιαστεί με συντελεστή 0,35.

Η νέα ρύθμιση αποσκοπεί τόσο στη βελτίωση της αξιοπιστίας της αξιολόγησης όσο και στη σύντμηση του χρόνου σύνταξης των πρακτικών. Με τον συνδυασμό της τεχνολογικής υποστήριξης (μέσω μαγνητοφώνησης) και της δυνατότητας κοινής αιτιολόγησης από την επιτροπή, επιδιώκεται η εξοικονόμηση χρόνου και η διευκόλυνση των μελών της επιτροπής, διατηρώντας παράλληλα τη διαφάνεια και τη δίκαιη αξιολόγηση των υποψηφίων.

- Διαφήμιση -

- Διαφήμιση -

Πρόσφατες αναρτήσεις

- Διαφήμιση -