fbpx
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

Το «8ο Διεθνές Συνέδριο για το Δίκαιο και την Πολιτική Ανταγωνισμού» σε 15 κλικ

Χρόνος ανάγνωσης 4 λεπτά
Χρόνος ανάγνωσης 4 λεπτά

Δείτε επίσης

Το 8ο Διεθνές Συνέδριο για το Δίκαιο και την Πολιτική Ανταγωνισμού της Νομικής Βιβλιοθήκης, που πραγματοποιήθηκε στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2024, συγκέντρωσε για ακόμη μία χρονιά κορυφαίους ειδικούς του ανταγωνισμού, ακαδημαϊκούς, νομικούς, εσωτερικούς συμβούλους επιχειρήσεων και εκπροσώπους εθνικών και ευρωπαϊκών θεσμών.

Κατά τη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα του ανταγωνισμού, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Κεντρικά ζητήματα που αναδείχθηκαν ήταν η κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης και οι προκλήσεις που φέρνουν οι νέοι ψηφιακοί Κανονισμοί, όπως ο DMA και ο DSA, καθώς και ο AI Act, ο οποίος επιδιώκει να ρυθμίσει τη χρήση αλγορίθμων και τεχνητής νοημοσύνης. Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον έλεγχο συγχωνεύσεων και τις εξελίξεις στον τομέα των κρατικών ενισχύσεων. Στις συζητήσεις συμμετείχαν εκπρόσωποι των ρυθμιστικών αρχών, οι οποίοι παρουσίασαν τις τελευταίες νομοθετικές πρωτοβουλίες και έδωσαν μια συνολική εικόνα των προκλήσεων που αντιμετώπισε ο κλάδος την περασμένη χρονιά. Από την πλευρά των νομικών και των επιχειρηματικών συμβούλων, αναλύθηκαν κρίσιμες υποθέσεις και οι επιπτώσεις των νέων κανονιστικών πλαισίων στην αγορά.

Το συνέδριο ανέδειξε τον ουσιαστικό διάλογο μεταξύ θεωρίας και πράξης, με στόχο την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του δικαίου ανταγωνισμού στη νέα εποχή της ψηφιακής οικονομίας. Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι η συνεργασία μεταξύ εθνικών αρχών και ευρωπαϊκών θεσμών είναι απαραίτητη για την προσαρμογή στις ραγδαίες τεχνολογικές αλλαγές και την προστασία της αγοράς από καταχρηστικές πρακτικές.

- Διαφήμιση -

- Διαφήμιση -

Πρόσφατες αναρτήσεις

- Διαφήμιση -