fbpx
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

Πρωτοδικείο Αθηνών: Προστέθηκαν νέες διαδικασίες στο σύστημα ηλεκτρονικών δικαστικών αποφάσεων

Με στόχο τη βελτίωση της διαδικασίας παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών στους δικηγόρους και τους νομικούς εκπροσώπους, το Πρωτοδικείο ενσωματώνει νέες διαδικασίες που θα διευκολύνουν την πρόσβαση στις δικαστικές αποφάσεις, προτάσεις και πρακτικά

Χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
Χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

Δείτε επίσης

Η παρούσα ανακοίνωση του Πρωτοδικείου Αθηνών αφορά σημαντικές αλλαγές και επεκτάσεις που έχουν γίνει στο Σύστημα Ηλεκτρονικών Δικαστικών Αποφάσεων. Με στόχο τη βελτίωση της διαδικασίας παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών στους δικηγόρους και τους νομικούς εκπροσώπους, το Πρωτοδικείο ενσωματώνει νέες διαδικασίες που θα διευκολύνουν την πρόσβαση στις δικαστικές αποφάσεις, προτάσεις και πρακτικά. Αυτές οι βελτιώσεις είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Πληροφορικής και των αρμόδιων τμημάτων, καθώς και της συνένωσης με το Ειρηνοδικείο Αθηνών.

Η ανακοίνωση

Ενημερώνονται οι κ.κ. πληρεξούσιοι Δικηγόροι και πληρεξούσιοι του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ότι κατόπιν επεκτάσεων που πραγματοποιήθηκαν από το στέλεχος του Τμήματος Πληροφορικής που ανέπτυξε το Σύστημα Ηλεκτρονικών Δικαστικών Αποφάσεων του Πρωτοδικείου Αθηνών, Δρ. Ηλία Λυμπερόπουλο, καθώς και τη συνεργασία των Τμημάτων που εντάχθηκαν στο Σύστημα, προστέθηκαν σε αυτό νέες διαδικασίες οι οποίες ενσωματώθηκαν στο Πρωτοδικείο Αθηνών μετά τη συνένωση με το Ειρηνοδικείο Αθηνών.

Συγκεκριμένα, κατά την κατάθεση του αιτήματός τους για λήψη Ηλεκτρονικών Δικαστικών Αποφάσεων, Προτάσεων και Πρακτικών, οι Δικηγόροι έχουν διαθέσιμες επιπλέον επιλογές, όπως αυτές αναφέρονται παρακάτω:

  1. ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΑΠΟ 16-09-2024
  2. ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΑΠΟ 16-09-2024
  3. ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ 16-09-2024
  4. ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΠΟ 16-09-2024
  5. ΜΙΚΡΟΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ 16-09-2024
  6. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΑΠΟ 15-10-2024

Για τις επιλογές 1 έως 5 ισχύουν τα παρακάτω:

Όπως αναφέρεται στις περιγραφές των νέων επιλογών 1-5, τα αιτήματα θα πρέπει να αφορούν Δικαστικές Αποφάσεις που δημοσιεύθηκαν από 16-09-2024 και μετά, καθώς αυτές αποτελούν Αποφάσεις του Πρωτοδικείου Αθηνών. Αιτήματα για Ηλεκτρονικές Δικαστικές Αποφάσεις για τις προαναφερθείσες Διαδικασίες και μόνο αυτές, οι οποίες δημοσιεύθηκαν πριν από 16-09-2024 και επομένως αποτελούν Αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Αθηνών θα κατατίθενται μέσω του συστήματος της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας και τα έγγραφα θα αποστέλλονται στους αιτούντες με email.

Για την ταχύτερη εξυπηρέτησή τους, αλλά και για την αποφόρτιση των Τμημάτων Δημοσίευσης του Πρωτοδικείου Αθηνών, παρακαλούνται οι Δικηγόροι που επιθυμούν να λάβουν Ηλεκτρονικές Δικαστικές Αποφάσεις, Προτάσεις και Πρακτικά που αφορούν τις προαναφερθείσες διαδικασίες και έχουν ημερομηνία Δημοσίευσης από 16-09-2024, να χρησιμοποιούν αποκλειστικά το Σύστημα Ηλεκτρονικών Δικαστικών Αποφάσεων του Πρωτοδικείου Αθηνών (https://apofaseis.acfi.gov.gr).

Στο Σύστημα Ηλεκτρονικών Δικαστικών Αποφάσεων του Πρωτοδικείου Αθηνών θα είναι διαθέσιμες και οι Δικαστικές Αποφάσεις, Προτάσεις, Πρακτικά, για υποθέσεις οι οποίες συζητήθηκαν στα Πρώην Ειρηνοδικεία Αθηνών, Πρώην Ειρηνοδικεία Αχαρνών και Μαραθώνος και δημοσιεύθηκαν από 16-09-2024 και μετά. Οι εν λόγω Αποφάσεις για το Πρώην Ειρηνοδικείο Αθηνών έχουν αρίθμηση από 70.000, για Πρώην Ειρηνοδικείο Αχαρνών από το 50.000, ενώ για το Πρώην Ειρηνοδικείο Μαραθώνος από το 90.000.

Για την επιλογή 6 ισχύει το παρακάτω:

Σε ότι αφορά στη νέα επιλογή ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΑΠΟ 15-10-2024, διευκρινίζονται τα εξής:

Αιτήματα που αφορούν Δικαστικές Αποφάσεις Οικογενειακού Μονομελούς, οι οποίες δημοσιεύθηκαν ΑΠΟ 15-10-2024, θα πρέπει να υποβάλλονται με χρήση της επιλογής: ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΑΠΟ 15-10-2024.

Αιτήματα που αφορούν Δικαστικές Αποφάσεις Οικογενειακού Μονομελούς, οι οποίες δημοσιεύθηκαν ΠΡΙΝ τις 15-10-2024, θα πρέπει να υποβάλλονται με χρήση της επιλογής: ΤΑΚΤΙΚΗ-ΝΕΑ-ΤΑΚΤΙΚΗ-ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ-ΑΝΑΚΟΠΕΣ-ΤΑΚΤΙΚΗΣ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ.

- Διαφήμιση -

- Διαφήμιση -

Πρόσφατες αναρτήσεις

- Διαφήμιση -