Λόγος απόλυσης τεσσάρων δικαστών έγιναν οι υπέρμετρες καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων. Η Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, υπό την πρόεδρό της Ιωάννα Κλάππα και με τη συμμετοχή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη, έπαυσε οριστικά έναν Εφέτη Θεσσαλονίκης, δύο Προέδρους Πρωτοδικών Αθηνών και μια Πρωτοδίκη Αθηνών – η υπόθεση Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης αναβλήθηκε.
Ενδεικτικά: ομόφωνα παύθηκε Πρόεδρος Πρωτοδικών, παρά το γεγονός – όπως επεσήμανε η Εισηγήτρια Αρεοπαγίτης Ευαγγελία Γιακουμάτου – ότι «είχε τα τυπικά προσόντα για μια καλή πορεία στο δικαστικό σώμα, καθώς είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στο Αστικό Δίκαιο και γνωρίζει καλά την αγγλική γλώσσα. Από τα πρώτα χρόνια της σταδιοδρομίας του εμφάνιζε σημαντική και αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έκδοση αποφάσεων, η οποία με την πάροδο του χρόνου επιδεινώθηκε». Ο αριθμός των καθυστερήσεων κυμαινόταν αρχικά μεταξύ 114 – 241 υποθέσεων, πλην όμως παρατηρήθηκε επιδείνωση με την πάροδο του χρόνου: σήμερα εκκρεμούν στα χέρια του 241 υποθέσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών (εδώ και 4 έτη και 5 μήνες).
Όπως υπογράμμισε η κυρία Γιακουμάτου, οι υπέρμετρες εξακολουθητικού χαρακτήρα καθυστερήσεις εμφανίστηκαν από την αρχή της σταδιοδρομίας του και για το λόγο αυτό υπήρξαν κατ΄ επανάληψη γραπτές αναφορές, όπως και προφορικές διαμαρτυρίες, τόσο από δικηγόρους όσο και από πολίτες. Παρόλα αυτά η αδιαφορία ήταν σταθερή ως προς την εκτέλεση των καθηκόντων του.
Δεν έχει συναίσθηση των βασικών υποχρεώσεών του ως δικαστικού λειτουργού και βρίσκεται για μεγάλο χρονικό διάστημα σε μόνιμο υπηρεσιακό αδιέξοδο, επιβαρύνοντας συναδέλφους του, εκτίμησε η ίδια. Κι όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι από ένα σημείο και μετά δεν χρεωνόταν υποθέσεις, προκειμένου να καλύψει τις καθυστερήσεις του.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι η συμπεριφορά του δεν οφείλεται σε αδιαφορία, αλλά σε οικογενειακά και προσωπικά προβλήματα υγείας, καθώς και στον μεγάλο όγκο υποθέσεων που χρεώθηκε.