Έλεγχο στα αρχεία της ΕΥΠ πραγματοποίησε, σύμφωνα με πληροφορίες, αιφνιδιαστικά την περασμένη εβδομάδα, ο Aντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης, ο οποίος και χειρίζεται την έρευνα για την πολύκροτη υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.
Ο κ. Ζήσης έκρινε σκόπιμο να μεταβεί στην ΕΥΠ, συνοδευόμενος από δύο ειδικούς πραγματογνώμονες, επιλεγμένους από τον κατάλογο που διαθέτει το Πρωτοδικείο Αθηνών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξε παρακολούθηση και από την ΕΥΠ των προσώπων εκείνων, που έλαβαν μήνυμα (sms) με στόχο την παρακολούθησή τους δια του παράνομου λογισμικού Predator.
Κατά την παρούσα φάση δεν έχει γίνει γνωστό αν ο έλεγχος έχει αποδώσει καρπούς. Στην περίπτωση που υπάρξουν πάντως στοιχεία, και πρόσωπα που είναι στη λίστα Predator ή λίστα Μενουδάκου, καθώς λέγεται (από την έρευνα που διενήργησε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και ο Πρόεδρος της Κωνσταντίνος Μενουδάκος) παρακολουθούντο από την ΕΥΠ, είναι προφανές ότι η έρευνα της υπόθεσης προσλαμβάνει νέα, σοβαρή, τροπή.
Ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου φέρεται να μετέβη ο ίδιος στην ΕΥΠ, προκειμένου να διασταυρώσει την εν λόγω λίστα, καθώς σε προγενέστερο στάδιο της έρευνας (ενώ ήταν στα χέρια Εισαγγελέων Πρωτοδικών) η όποια προσπάθεια είχε γίνει προς την ΑΔΑΕ αλλά και προς το τριμελές όργανο που προβλέπεται από τον ισχύοντα νόμο δεν απέδωσε. Σημειώνεται ότι με τον νόμο 5002 του 2022 προβλέφθηκε, ότι η ΑΔΑΕ δεν είναι πλέον αρμόδια να ικανοποιεί, με τις προϋποθέσεις που θέτει αυτός ο νόμος, αιτήματα πολιτών που ζητούν να ενημερωθούν αν έχουν τύχει παρακολούθησης. Ο νόμος αυτός προβλέπει πλέον τριμελές όργανο από δύο Εισαγγελείς και μόνον τον πρόεδρο της Αρχής.
Για τις διατάξεις αυτού του νόμου (5002 του 2022) είχε εκδοθεί και σχετική γνωμοδότηση του τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, που είχε συζητηθεί.