fbpx

Στην Ολομέλεια το Πόρισμα της Εξεταστικής για την τραγωδία στα Τέμπη

Στην κοινοβουλευτική συζήτηση για τα Τέμπη θα λάβουν μέρος συνολικά 41 βουλευτές. Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης.

Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Δείτε επίσης

Στην Ολομέλεια της Βουλής θα συζητηθεί και θα ψηφισθεί σήμερα, Τετάρτη 20 Μαρτίου, στις 9.30 πμ., το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Η συνεδρίαση έχει χωριστεί σε τέσσερις κύκλους ομιλητών βουλευτών κατ’ αναλογία της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων. Στην Ολομέλεια θα πάρουν παράλληλα τον λόγο και όσοι πολιτικοί αρχηγοί επιθυμούν να τοποθετηθούν, καθώς και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων. Στην κοινοβουλευτική συζήτηση για τα Τέμπη θα λάβουν μέρος συνολικά 41 βουλευτές.

Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης.

Ο πρώτος κύκλος της συζήτησης θα απαρτίζεται από τους βουλευτές των κομμάτων και τον ανεξάρτητο βουλευτή – μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής. Σε έναν έκαστο από τους επόμενους κύκλους θα συμμετέχουν 16 ομιλητές, αναλογικά προς την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων στα οποία ανήκουν.

Αίτημα στο Προεδρείο της Βουλής

Η χθεσινή μέρα χαρακτηρίστηκε πάντως από το αίτημα δυο γονέων θυμάτων στα Τέμπη, της Μαρίας Καρυστιανού και του Παύλου Ασλανίδη, προς το Προεδρείο της Βουλής, με την οποία ζητούν το Ελληνικό Κοινοβούλιο να σεβαστεί «την αρχή της υπεροχής του δικαίου της Ένωσης που επιβάλλει να καταστεί αυτοδικαίως ανεφάρμοστη η διάταξη του άρθρου 86 του Συντάγματος».

Βασικό επιχείρημα είναι ότι παρεμποδίζει την εφαρμογή των διατάξεων της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας ως προς τη διεξαγωγή έρευνας, δίωξης και επιβολής του νόμου για εικαζόμενες αξιόποινες πράξεις των πρώην υπουργών Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και Κωνσταντίνου Καραμανλή, που σχετίζονται με τη Σύμβαση 717/2014, προς διασφάλιση των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ.

Τη Δευτέρα είχε προηγηθεί ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού, ως Πρόεδρου του Συλλόγου «Τέμπη 2023», στην Επιτροπή Αναφορών (PETI) του Ευρωκοινοβουλίου. Η συγκεκριμένη Επιτροπή έχει κάνει δεκτή την αναφορά – αίτημα που κατέθεσε η κ. Καρυστιανού, προκειμένου να μείνει ανοιχτός ο «φάκελος» για τη σιδηροδρομική τραγωδία. Η υπόθεση αναμένεται να απασχολήσει άλλες δύο Επιτροπές, την TRAN και τη LIBE, στις Βρυξέλλες.

- Διαφήμιση -

- Διαφήμιση -

Πρόσφατες αναρτήσεις

- Διαφήμιση -