Τέσσερα πρόσωπα έχουν, μέχρι στιγμής, δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη αδικημάτων, που σχετίζονται με παραβιάσεις τηλεφωνικού απορρήτου και της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα, στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αχιλλέα Ζήση, ο οποίος διενεργεί την έρευνα για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών.
Σύμφωνα με πληροφορίες και οι τέσσερις είναι ιδιώτες επιχειρηματίες, που με τον ένα η τον άλλο τρόπο μετείχαν στις εταιρείες που έχουν αναφερθεί ως εμπλεκόμενες στις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και παρέδωσαν σχετικά υπομνήματα μέσω των συνηγόρων τους στον αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Καταθέσεις μαρτύρων
Στο πλαίσιο της διενεργούμενης έρευνας, η οποία βρίσκεται πλέον σε κρίσιμο στάδιο, ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αχιλλέα Ζήσης έχει ήδη -σύμφωνα με πληροφορίες- εξετάσει ως μάρτυρες πέραν του δικηγόρου Γρηγόρη Δημητριάδη που διετέλεσε σε νευραλγική θέση στο Μέγαρο Μαξίμου, την Εισαγγελέα Βασιλική Βλάχου, που διετέλεσε υπεύθυνη για την ΕΥΠ κατά τον κρίσιμο χρόνο των καταγγελιών για παρακολουθήσεις προσώπων (του Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη κα. άλ.), καθώς και τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ (επίσης υπηρετούσε κατά το κρίσιμο για τις υποκλοπές διάστημα ως επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών) Παναγιώτη Κοντολέων.
Οι καταθέσεις των κληθέντων ως μαρτύρων μελετώνται από τον Αντεισαγγελέα και συσχετίζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, με τις εξηγήσεις που έχουν δοθεί από τους πρώτους τέσσερις υπόπτους, αλλά και τα κρίσιμα για την έρευνα ευρήματα που συνέλεξε έπειτα από τον αιφνιδιαστικό έλεγχο, που πραγματοποίησε προ ημερών στα γραφείας της ΕΥΠ, παρουσία δύο πραγματογνωμόνων από τον κατάλογο που διατηρεί το Πρωτοδικείο Αθηνών.
Πάντως, είναι άγνωστο αν ο κ. Ζήσης προχωρήσει και σε άλλες κλήσεις υπόπτων, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως το πόρισμα του αναμένεται με το νέο δικαστικό έτος.
Σε κάθε περίπτωση, ο τελευταίος λόγος για την αξιολόγηση του πορίσματος Ζήση και του υλικού της δικογραφίας ανήκει στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, η οποία ήταν εκείνη που ανέλαβε την πρωτοβουλία αναβάθμισης της έρευνας και την ανάθεσή της σε αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου.