fbpx
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

«Ένοχος» ο γιος του Προέδρου των ΗΠΑ, Χάντερ

Χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
Χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

Δείτε επίσης

Ένοχος και για τις τρεις κατηγορίες που τον βαρύνουν κρίθηκε από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Ουίλμινγκτον, στο Ντέλαγουερ, ο γιος του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, Χάντερ. Η απόφαση θεωρείται πρωτόγνωρη, καθώς δεν έχει συμβεί ξανά να καταδικαστεί παιδί εν ενεργεία Προέδρου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έπειτα από ακροαματική διαδικασία δύο εβδομάδων, το σώμα των ενόρκων έκρινε τον Χάντερ Μπάιντεν ένοχο και για τις τρεις κατηγορίες σε βάρος του: δύο για τα ψέματα που έγραψε σε απαραίτητα για την αγορά περιστρόφου έγγραφα τον Οκτώβριο του 2018 και μια τρίτη για την παράνομη κατοχή του όπλου. Ο 54χρονος γιος του προέδρου των ΗΠΑ κατηγορήθηκε για παράνομη οπλοκατοχή όταν ακόμη ήταν εξαρτημένος – ο νόμος απαγορεύει σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών να έχουν στην κατοχή τους όπλα.

Αίσθηση προκάλεσε ότι στη δίκη πολύ συχνά έδινε το «παρών» η μητριά του Τζο και Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν.

epa11395518 US First Lady Dr. Jill Biden (R) arrives to attend her son Hunter Biden’s trial at US Federal District Court in Wilmington, Delaware, USA, 07 June 2024. Hunter Biden is facing federal criminal charges for allegedly lying on a federal form when purchasing a gun in 2018. EPA/WILL OLIVER

«Η Τζιλ και εγώ ο ίδιος θα είμαστε πάντα εκεί για τον Χάντερ (…) Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ», διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο Αμερικανός Πρόεδρος, τονίζοντας ότι «αγαπάει» τον γιο του και είναι «υπερήφανος» για εκείνον.

Η δικαστική απόφαση ενδέχεται να αξιοποιηθεί από τους Δημοκρατικούς απέναντι στους ισχυρισμούς του βασικού αντιπάλου τους Ντόναλντ Τραμπ περί εργαλειοποίησης του δικαστικού συστήματος με στόχο να τον πλήξει, εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας για τον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ.

Πρόσφατες αναρτήσεις

- Διαφήμιση -