fbpx
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Εμβολιασμοί κατά της Covid-19: Μη νόμιμη αναστολή καθηκόντων ιατρού (ΔΕφΧαν 25/2024)

Σύμφωνα με το άρθρο 206 παρ. 4 του ν. 4820/2021, δεν υποχρεούνται να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού όσοι από το ιατρικό και λοιπό προσωπικό των δημόσιων, δημοτικών και ιδιωτικών δομών υγείας έχουν νοσήσει και για διάστημα έξι μηνών από τη νόσηση.

Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Δείτε επίσης

Δεκτή έγινε η ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Χανίων ασκηθείσα αίτηση ακυρώσεως ιατρού, στην οποία είχε επιβληθεί το ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων, κατ’ επίκληση των διατάξεων του άρθρου 206 του ν. 4820/2021, λόγω μη εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού Covid-19 και μη διενέργειας «μοριακού» τεστ (PCR test).

Σύμφωνα με την παρ. 4 του ιδίου ως άνω άρθρου δεν υπέχουν την κατά την παρ. 1 αυτού προβλεπόμενη υποχρέωση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού όσοι από το ιατρικό και λοιπό προσωπικό των δημόσιων, δημοτικών και ιδιωτικών δομών υγείας έχουν νοσήσει και για διάστημα έξι μηνών από τη νόσηση.

Εν προκειμένω, η αιτούσα είχε υποβληθεί στις 23-8-2021 σε διαγνωστικό τεστ ταχέως ελέγχου αντιγόνου (Rapid Test), το οποίο απέβη θετικό, ακολούθως, δε, εξέδωσε ψηφιακό πιστοποιητικό νόσησης σύμφωνα με την προβλεπόμενη στο νόμο διαδικασία, ισχύος έως την 21η-3-2022. Συνεπώς, η αιτούσα δεν υπείχε υποχρέωση να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού κατά την 1η-9-2021, αφού είχε ήδη νοσήσει και συνεπώς, είχε επιτευχθεί ο προφανώς επιδιωκόμενος σκοπός, ήτοι οι εργαζόμενοι σε δομές υγείας, όπως η αιτούσα, να έχουν αποκτήσει ανοσία έναντι του κορωνοϊού (είτε με εμβολιασμό είτε με νόσηση), ώστε να μην συντρέχει λόγος να απομονωθούν από το εργασιακό τους περιβάλλον.

Δείτε την απόφαση στην Qualex: ΔΕφΧαν 25/2024 (Ακυρ)

- Διαφήμιση -

- Διαφήμιση -

Πρόσφατες αναρτήσεις

- Διαφήμιση -