fbpx
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Ανεκτέλεστο υπόλοιπο εργολαβικών συμβάσεων: Μη υποχρεωτική η αναγραφή ακριβούς ποσού στο ΕΕΕΣ (ΔΕφΧαν 5/2024)

Ακυρωτέα η προσβαλλόμενη απόφαση της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων.

Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Δείτε επίσης

Ακυρωτέα κρίθηκε από το Διοικητικό Εφετείο Χανίων η υπ’ αριθμ. 1525/2023 απόφαση της ΕΑΔΗΣΥ, η οποία αποφάνθηκε ότι η προσφορά υποψηφίου τυγχάνει απορριπτέα όταν έχει παραλείψει να δηλώσει το ακριβές ποσό του ανεκτέλεστου υπολοίπου εργολαβικών συμβάσεων στο ΕΕΕΣ, κατά παράβαση όρου της διακήρυξης.

Εν προκειμένω, η αιτούσα εταιρεία είχε δηλώσει στο ΕΕΕΣ ότι είναι εγγεγραμμένη στο ΜΕΕΠ στην 3η τάξη και ότι διαθέτει ενημερότητα πτυχίου σε ισχύ, καθώς και ότι το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των εργολαβικών συμβάσεών της δεν υπερβαίνει τα όρια που τίθενται από τη νομοθεσία, άνευ, όμως, αναφοράς ακριβούς ποσού, όπως απαιτούσε η επίμαχη διακήρυξη.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι μόνη η σαφής και ρητή δήλωση των υποψηφίων περί μη υπέρβασης των ανώτατων επιτρεπτών ορίων ανεκτέλεστου υπολοίπου εργολαβικών συμβάσεων στο σχετικό πεδίο του ΕΕΕΣ, συνοδευόμενη και από την αναφορά των εγγράφων που την αποδεικνύουν (βεβαίωση ΜΕΕΠ, ενημερότητα πτυχίου σε ισχύ) αρκεί προς προαπόδειξη, κατά το στάδιο υποβολής των προσφορών, της πλήρωσης του οικείου κριτηρίου ποιοτικής επιλογής περί οικονομικής και χρηματοοικονομικής επάρκειας, χωρίς να απαιτείται προς τούτο η ρητή αναφορά συγκεκριμένου αριθμητικού ποσού.

Δείτε την απόφαση στην Qualex: ΔΕφΧαν 5/2024 (Ακυρ)

Πρόσφατες αναρτήσεις

- Διαφήμιση -