fbpx
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ποιοί διεκδικούν τους θώκους κορυφής στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Αθηνών και Θεσσαλονίκης – Η αναμέτρηση στο Εφετείο και την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών

Ο Αριστείδης Κορέας εκτιμάται ως η πιο ισχυρή υποψηφιότητα στις εκλογές της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
Χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

Δείτε επίσης

Με νέα πρόσωπα στην κορυφή τους, θα πορευτούν οι Εισαγγελίες Πρωτοδικών Αθηνών και Θεσσαλονίκης, καθώς διενεργούνται εκλογές στους κόλπους τους αύριο, Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου.

Οι συγκεκριμένες αναμετρήσεις έχουν ήδη αποτελέσει είδηση, από την «έμμεση» αναγγελία τους ακόμη, καθώς μόνο αναμενόμενες δεν ήταν. Και τούτο διότι τον Μάιο είχε αποφασιστεί η παράταση της θητείας τόσο των επικεφαλής στις Εισαγγελίες Αθηνών (Αντώνης Ελευθεριάνος) και Θεσσαλονίκης  (Δημήτρης Σμυρνής), όσο και των Προέδρων στα Τριμελή Συμβούλια Διοίκησης των οικείων Πρωτοδικείων, δεδομένης της μεταβατικής περιόδου στο τοπίο του νέου Δικαστικού Χάρτη. Στις θέσεις τους ωστόσο παραμένουν ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2025 μόνον οι κεφαλές των Πρωτοδικείων (Αθηνών – Χριστόφορος Λινός,  Πειραιά – Γεώργιος Ξυνόπουλος, και Θεσσαλονίκης – Πέτρος Αλικάκος), με πρόβλεψη για αλλαγή φρουράς στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Η ανατροπή – την οποία είχε παρουσιάσει αναλυτικά πρώτο το NB Daily – έλαβε χώρα στα τέλη Ιουλίου, με σχετική διάταξη στο ερανιστικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οι υποψηφιότητες

Υποψήφιος διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών είναι καταρχάς ο Αριστείδης Κορέας, γνωστός ευρύτερα από την θητεία του κατά το παρελθόν ως Αθλητικού Εισαγγελέα – και πάντως ασχολούμενος με τη διαφθορά, στον χώρο του ποδοσφαίρου και όχι μόνο. Ο κ. Κορέας, που εκτιμάται ως η πιο ισχυρή υποψηφιότητα, θεωρείται νηφάλιος και εξαιρετικά ψύχραιμος, χαρακτηριστικά απαραίτητα για όποιον κάθεται στην ηλεκτρική καρέκλα της μεγαλύτερης Εισαγγελίας της χώρας.

Απέναντί του θα βρεθεί η συνάδελφός του Ροζαλία Λάλη, καθώς και ο Γιώργος Πέτρος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κάλπη αναμένεται να βρεθούν περί τους 120 εισαγγελικούς λειτουργούς – με εγγεγραμμένους περί τους 140.

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, οι υποψηφιότητες είναι γένους θηλυκού: πρόκειται για τις λειτουργούς Στέλλα Γιαϊλόγλου και Σοφία Κογκαλίδου.

Εκλογές και στο Εφετείο

Την ίδια μέρα, ενδιαφέρον παρουσιάζει τόσο το Εφετείο Αθηνών, όσο και η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, όπου επίσης έχουν εσωτερικές εκλογές.

Στην Εισαγγελία, ως υποψήφιοι θα ζητήσουν την ψήφο των συναδέλφων τους οι λειτουργοί Νικόλαος Ποιμενίδης, Γεώργιος Βούλγαρης και Γεώργιος Καντζίδης.

Στην αναμέτρηση του Εφετείου, η Σοφία Λιγνού φέρεται ως η μοναδική Πρόεδρος Εφετών που θα διεκδικήσει τον θώκο της Προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Δικαστηρίου.

Στην αναμέτρηση του Εφετείου, η Σοφία Λιγνού φέρεται ως η μοναδική Πρόεδρος Εφετών που θα διεκδικήσει τον θώκο της Προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Δικαστηρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Λιγνού, πέρα από τα Νομικά, ασχολείται και με την ποίηση από μικρή ηλικία, γράφοντας κυρίως λυρικά, ερωτικά και σατιρικά ποιήματα. Η παρουσία της θεωρείται κομβική και στα δρώμενα του «ΚΥΚΛΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ».

Εφέτες – επίδοξα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου είναι ο Κωνσταντίνος Σαριώτης, ο Δημήτρης Κουλαξίζης, ο Δημήτρης Κοντόπουλος και η Μαλαματή Πετκανά.

Σε κάθε περίπτωση, όλες οι εκλογικές αναμετρήσεις προοιωνίζονται σε κλίμα ήρεμο, χωρίς απρόοπτα: τίποτε δε θυμίζει, με άλλα λόγια, ταραγμένες στιγμές του παρελθόντος, που κάποιοι συζητούν ακόμη, με κορυφαίο το 2016, όταν επανεξελέγη απρόσμενα στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών προϊστάμενος ο Ισίδωρος Ντογιάκος, ύστερα από περιπέτειες και σφοδρές συγκρούσεις με την τότε Πρόεδρο Βασιλική Θάνου, οι οποίες και του είχαν προκαλέσει τυπικά κώλυμα εκλογιμότητας.

- Διαφήμιση -

- Διαφήμιση -

Πρόσφατες αναρτήσεις

- Διαφήμιση -