fbpx
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Ηχηρές απαντήσεις από Ράμμο – Μενουδάκο

Χειροκροτήματα και δάκρυα στο συνέδριο των Ανεξάρτητων Αρχών

Χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά
Χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά

Δείτε επίσης

Απάντηση στον Πρωθυπουργό για τις χθεσινές αναφορές προς το πρόσωπό του έδωσε ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), Χρήστος Ράμμος, μιλώντας στο συνέδριο των συνταγματικά κατοχυρωμένων ανεξάρτητων αρχών.

«Σαράντα χρόνια δικαστής στο ΣτΕ ποτέ δεν έδωσα αφορμή και δεν ακούστηκε το παραμικρό για εμένα. Και νιώθω ότι θίγεται η τιμή μου, η υπόληψή μου, η αξιοπρέπειά μου, η προσωπικότητά μου και όχι μόνο αυτό. Κάτι ακόμη πιο πολύτιμο: η δικαστική μου τιμή», ανέφερε συγκινημένος υπό παρατεταμένα χειροκροτήματα.

Ο Πρωθυπουργός είχε αναφέρει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη χθες στη Βουλή, για το θέμα των υποκλοπών ότι «η Ελλάδα στα θέματα κράτους δικαίου, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σημειώνει διαρκή πρόοδο. Αυτό λέει η Ευρώπη. Τώρα το τι λέτε εσείς, ο κ. Ράμμος και όποιος άλλος μπορεί να έχει τη δική του ατζέντα, αφορά εσάς και τους συνομιλητές σας».

«Αν είχα ατζέντα δεν θα είχα επιλέξει να πάω στην ΑΔΑΕ, μετά το ΣτΕ. Πήγα εκεί για να βοηθήσω. Η ΑΔΑΕ μόνο αγωνίες και δυσκολίες μου έδωσε. Είχα πολλούς τρόπους μετά την καριέρα αυτή αν ήθελα να είχα ατζέντα. Ποια ατζέντα άραγε, δεν ξέρω», σημείωσε ο κ. Ράμμος και πρόσθεσε: «Αυτές δεν είναι συνθήκες για να εκτελεί τα καθήκοντά του ο πρόεδρος μιας ανεξάρτητης αρχής σε μια ευρωπαϊκή χώρα. Αυτά εμένα με παραπέμπουν σε καθόλου αξιοζήλευτες έννομες τάξεις».

Ο πρόεδρος της Αρχής τόνισε, επίσης, ότι «η αποκορύφωση της επίθεσης στην ΑΔΑΕ έγινε με την κλήση σε ανωμοτί απολογία ως υπόπτων για διαρροή υπηρεσιακών απορρήτων των μακράν καλυτέρων, πιο ευσυνείδητων, πιο πιστών στο καθήκον, πιο ικανών, πιο καταρτισμένων επιστημονικά εργατικών συναδέλφων μου, της Κατερίνας Παπανικολάου και του Στέφανου Γκρίτζαλη. Οι άνθρωποι αυτοί έκαναν τα πάντα στην κυριολεξία, απόλυτα πιστοί στο καθήκον και στη νομιμότητα προκειμένου να προχωρήσουν όσο γίνεται οι έρευνες για την αποκάλυψη αυτής της ιστορίας που τόσο δηλητηριάζει το κράτος δικαίου στη χώρα μας».

Κ. Μενουδάκος: «Στα 25 χρόνια που λειτουργούν οι ανεξάρτητες αρχές δεν έχω ξαναδεί τέτοια συμπεριφορά»

Ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας ∆εδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνος Μενουδάκος, τόνισε από την πλευρά του ότι «οι επιθέσεις κατά του προέδρου της ΑΔΑΕ είναι παράδειγμα πρωτοφανών αντιθεσμικών συμπεριφορών. Στα 25 χρόνια που λειτουργούν οι ανεξάρτητες αρχές δεν έχω ξαναδεί τέτοια συμπεριφορά». Σημείωσε επίσης ότι «πλήττεται σημαντικά το κύρος των ανεξάρτητων αρχών, όταν παράλληλα τίθενται υπό αμφισβήτηση οι αποφάσεις και όταν υπάρχει η εντύπωση ότι λειτουργούν υπό πίεση ή υπό απειλή».

Η πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), Ευτέρπη Κουτζαμάνη, αφού διευκρίνισε ότι δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή της παρέμβαση κρατικού οργάνου που να αναιρεί την ανεξαρτησία της αρχής, σημείωσε ότι «η ανεξαρτησία δεν εξαρτάται μόνο από τη θεσμική της κατοχύρωση αλλά και από τα ίδια τα πρόσωπα που εκπροσωπούν και υπηρετούν τις ανεξάρτητες αρχές, τα οποία πρέπει να πιστεύουν στην ανεξαρτησία τους και να μην επιτρέπουν την κατάλυση αυτής».

Ο πρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), Αθανάσιος Παπαϊωάννου, σημείωσε ότι στο ΑΣΕΠ έχουν προστεθεί διαχρονικά πολλές αρμοδιότητες με συνέπεια τη βραδύτητα των διαδικασιών επιλογής ακόμα και και για μία διευθυντική θέση και πρότεινε τη δημιουργία ενός δεύτερου ΑΣΕΠ που θα ασχολείται με την επιλογή διοικητών και διευθυντικών στελεχών του δημοσίου.

Τέλος ο Συνήγορος του Πολίτη, Ανδρέας Ποττάκης, υπογράμμισε ότι «κανείς εκ των εκπροσώπων των ανεξάρτητων συνταγματικών αρχών δεν μπορεί να συμπράτει σε περιορισμό της ανεξαρτησίας του, τουλάχιστον όχι οικειοθελώς».

- Διαφήμιση -

- Διαφήμιση -

Πρόσφατες αναρτήσεις

- Διαφήμιση -