fbpx
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Προς τα πού θα γείρει η ζυγαριά των δικαστών; – Δευτέρα 19 και Τρίτη 20/2 το ηλεκτρονικό δημοψήφισμα για την ενοποίηση του πρώτου βαθμού

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων τονίζει ότι η επιλογή της διαδικτυακής ψήφου προκρίθηκε, καθώς «από το Προεδρείο εξασφαλίσθηκαν όλες οι εγγυήσεις της αντικειμενικότητας, της καθολικής συμμετοχής, της μυστικότητας και της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των συναδέλφων».

Χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά
Χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά

Δείτε επίσης

Την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη, 19 και 20 Φεβρουαρίου αντιστοίχως, θα διενεργηθεί – διαδικτυακά – το δημοψήφισμα που έχει εξαγγείλει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για την ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας της πολιτικής Δικαιοσύνης. Οι δικαστές θα μπορούν να συμμετέχουν στη διαδικασία από τις 8.00 της Δευτέρας έως τις 20.00 της Τρίτης, επιλέγοντας μία από τις έξι προτάσεις που τίθενται σε ψηφοφορία.

Η απόφαση για το δημοψήφισμα ελήφθη στους κόλπους της Ένωσης ομοφώνως και ως προς τη διαδικασία αλλά και ως προς τους όρους και τον χρόνο διεξαγωγής του. Η επιλογή του Διαδικτύου προκρίθηκε καθώς «από το Προεδρείο εξασφαλίσθηκαν όλες οι εγγυήσεις της αντικειμενικότητας, της καθολικής συμμετοχής, της μυστικότητας και της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των συναδέλφων».

«Η συμμετοχή όλων των συναδέλφων στην ηλεκτρονική ψηφοφορία θα ενισχύσει τη θέση της Ένωσης σε μία εποχή που επιχειρείται η μεγαλύτερη τομή στη Δικαιοσύνη».

Στη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, αναφέρεται αναλυτικά:

«Είναι γνωστό ότι επιχειρείται από την εκτελεστική εξουσία μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη με σκοπό την επιτάχυνση κατά την απονομή της. Η πλειοψηφία των μελών της Ένωσής μας, στη μαζικότερη τακτική γενική συνέλευση  της 9ης Δεκεμβρίου 2023, απέρριψε την πρόταση του Υπουργείου Δικαιοσύνης περί επιτάχυνσης της Δικαιοσύνης μέσω της ενοποίησης του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας της πολιτικής Δικαιοσύνης, λόγω των ζητημάτων συνταγματικής υφής που ανακύπτουν. Ωστόσο, η εκτελεστική εξουσία εμμένει στην άνω πρόταση και συνεπώς στο πλαίσιο της ληφθείσας απόφασης της γενικής συνέλευσης η ΕΝΔΕ διοργανώνει δημοψήφισμα ως προς τις μορφές ενοποίησης, που ήδη υποβλήθηκαν από συναδέλφους και έχουν αναρτηθεί προς γνώση όλων των μελών μας σε ειδικό χώρο στην ιστοσελίδα της ΕΝΔΕ. Η πρόταση που θα υπερψηφισθεί θα υποστηριχθεί ενώπιον του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Καλούμε τους συναδέλφους – μέλη της Ένωσής μας να συμμετέχουν στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, που θα διεξαχθεί από τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου και ώρα 08.00 μέχρι την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου και ώρα 20.00, απαντώντας στο εξής ερώτημα :

Με ποια από τις κάτωθι προτάσεις μορφών ενοποίησης, που έχουν ήδη γνωστοποιηθεί προ εύλογου χρόνου,  με ανάρτηση σε ειδικό πλαίσιο της  ιστοσελίδας της ΕΝΔΕ, συμφωνείτε (επιλέγετε  μόνο μία πρόταση):

Πρόταση κ.κ. Στενιώτη,  Νάστα, Μαυρίδη, Βεργώνη, Βουλγαρίδη,Φούκα, Καραναστάση, Βελία.

Πρόταση κ.κ. Σεβαστίδη, Σεβαστίδη, Μποροδήμου, Τσέφα, Ασπρογέρακα.

Πρόταση κ. Κώνστα.

Πρόταση Υπηρετούντων Ειρηνοδικών του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης

Πρόταση κ.κ. Σακελλαροπούλου, Βασταρούχα.

Πρόταση κ.κ.  Δασύλλα, Κλάγκου, Πινακίδου,Σαμαρά

Η συμμετοχή όλων των συναδέλφων στην ηλεκτρονική ψηφοφορία θα ενισχύσει τη θέση της Ένωσης σε μία εποχή που επιχειρείται η μεγαλύτερη τομή στη Δικαιοσύνη.

Η διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας είναι απλή και ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι έχουν διασφαλισθεί όλες οι εγγυήσεις της αντικειμενικότητας, της καθολικότητας, της μυστικότητας της ψήφου και της προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Πραγματοποιείται δε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμα ΖΕΥΣ, η οποία υποστηρίζεται από το  Εθνικό Δίκτυο Υποδομών, Τεχνολογίας και Έρευνας AE που ανήκει εξ ολοκλήρου στο Ελληνικό Δημόσιο και υπάγεται στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Για τη συμμετοχή στην ψηφοφορία δίνονται παρακάτω αναλυτικές οδηγίες.

Για κάθε πρόβλημα ή ερώτηση που θα ανακύψει σχετικά με την διαδικασία, θα είναι στη διάθεση των συναδέλφων οι γραμματείς της Ένωσης στο τηλέφωνο 2132156114, τη Δευτέρα 19 και την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου από ώρα 08.00 μέχρι 20.00.  Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσα μέλη της Ενωσης  έχουν υποβάλει έως την 16η  Φεβρουαρίου 2024 τη δήλωση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων.

Οδηγίες ψηφοφορίας

Ακολουθούμε τον προσωποποιημένο σύνδεσμο που θα σταλεί από το ZEUS μέσω e-mail. Ελέγχουμε και την ανεπιθύμητη αλληλογραφία σε περίπτωση που δεν βρίσκουμε το e-mail διαφορετικά επικοινωνούμε με την αρμόδια εφορευτική επιτροπή να επιβεβαιώσουμε το e-mail μας.

Τα επόμενα βήματα λαμβάνουν χώρα στον browser μας ( Google Chrome ή Mozilla Firefox)

1.Πατάμε το μπλέ/πράσινο κουμπί “Είσοδος στο ηλεκτρονικό παραπέτασμα”

2.Πατάμε το πράσινο κουμπί “Εκκίνηση” κάτω δεξιά

3.Κάνουμε κλικ στην πρόταση – επιλογή  και αυτή πρασινίζει για να μας δείξει ότι έχει επιλεγεί.

4.Πατάμε “Συνέχεια” κάτω δεξιά.

5.Επιλέγουμε μετά το “Υποβολή Ψήφου”

6.Η ψήφος σας έχει υποβληθεί για την συγκεκριμένη κάλπη και σας έχει σταλεί σχετικό email.

Θα υπάρχει επιλογή της λευκής ψήφου.

Η δύναμη της Ένωσης είναι τα μέλη της.

Συμμετοχή – Ενότητα – Δίκαιες Λύσεις».

- Διαφήμιση -

- Διαφήμιση -

Πρόσφατες αναρτήσεις

- Διαφήμιση -