fbpx
Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Τρακτέρ στο Σύνταγμα την Τρίτη 20/2 – Επίσημη πρώτη στην Αθήνα για την Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα

Η επίσκεψη της Ρομπέρτα Μέτσολα γίνεται σε συγκυρία έντασης, καθώς είναι νωπό ακόμη το μελάνι του ψηφίσματος που εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, βάσει του οποίου βλέπει «ανησυχητικές εξελίξεις που απειλούν την δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα στην Ελλάδα».

Χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά
Χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά

Δείτε επίσης

Η κάθοδος των τρακτέρ στην Αθήνα καθώς και η προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψη της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετατρέπουν αύριο Τρίτη 20 Φεβρουαρίου σε διακεκαυμένη ζώνη την Αθήνα.

Τη Ρομπέρτα Μέτσολα, που επισκέπτεται πρώτη φορά την ελληνική πρωτεύουσα, θα δεχθεί η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η κ. Μέτσολα θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς και με τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα.

Η επικεφαλής της Ευρωβουλής θα απευθύνει κεντρική ομιλία στη Βουλή με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενόψει των Ευρωπαϊκών Εκλογών»

Κατά την παραμονή της, η επικεφαλής της Ευρωβουλής θα απευθύνει κεντρική ομιλία στη Βουλή με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενόψει των Ευρωπαϊκών Εκλογών» ενώ, με αφορμή τις επερχόμενες Ευρωπαϊκές Εκλογές στις 9 Ιουνίου 2024, θα συνομιλήσει με νέους στο Ωδείο Αθηνών, για θέματα που τους απασχολούν.

Η επίσκεψη της Ρομπέρτα Μέτσολα γίνεται σε συγκυρία έντασης, καθώς είναι νωπό ακόμη το μελάνι του ψηφίσματος που εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, βάσει του οποίου βλέπει «ανησυχητικές εξελίξεις που απειλούν την δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα στην Ελλάδα». Θίγοντας μια σειρά ζητημάτων, από την υπόθεση των υποκλοπών και το ναυάγιο της Πύλου ως τα Τέμπη και τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, η Ευρωβουλή κατακεραυνώνει τη χώρα, διαπιστώνοντας «πολύ σοβαρές απειλές κατά των αξιών της ΕΕ στην Ελλάδα».

Η αντίδραση ήταν οξεία. «Ως ευθεία και ανεπίτρεπτη παρέμβαση στο έργο των Ελλήνων δικαστών αναφορικά με τον χειρισμό συγκεκριμένων σοβαρών δικαστικών υποθέσεων», χαρακτήρισε το ψήφισμα η Διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, αντικρούοντας με την απόφασή της ένα προς ένα τα σημεία του.

Aγρότες της Αργολίδας πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαζί με τα τρακτέρ τους στην πόλη του Άργους, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024. Αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι της Αργολίδας, με τη συμμετοχή διαφόρων φορέων της περιοχής , πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στην πόλη του Αργούς . Προηγήθηκε προσυγκέντρωση στην πυργέλλα Αργολίδας και κατόπιν με πορεία με τα τρακτέρ στο κέντρο του Άργους. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ

Οι αγρότες και οι συσκέψεις

Η ατζέντα της Τρίτης έχει αποκτήσει επιπλέον ενδιαφέρον, από τη στιγμή που οι αγρότες ανακοίνωσαν την πρόθεση καθόδου από τα μπλόκα στην Αθήνα. Τα επιτελεία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται σε εγρήγορση, με αλλεπάλληλες συσκέψεις. Χθες, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πραγματοποιήθηκε ακόμη μία σύσκεψη στο μέγαρο της Κατεχάκη, με αντικείμενο τον τρόπο διαχείρισης της κίνησης των τρακτέρ στην πρωτεύουσα, καθώς δεν τίθεται απαγόρευση.

Υπό διαμόρφωση βρίσκεται άλλωστε το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ, προσαρμοσμένο καθώς θα είναι στον αριθμό των τρακτέρ αλλά και των λεωφορείων με αγρότες, που αναμένεται να κινηθούν προς την Αθήνα.

Μέχρι και το βράδυ της Κυριακής, πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ, δεν είχε πραγματοποιηθεί επικοινωνία με τις συντονιστικές επιτροπές στα μπλόκα, ως εκ τούτου απουσιάζει κάθε συγκεκριμένο πλάνο.

Σε κάθε περίπτωση, τα τρακτέρ στα οποία θα επιτραπεί η είσοδος στον αστικό ιστό θα συνοδεύονται από περιπολικά της Αστυνομίας από το σημείο εκκίνησης μέχρι το Σύνταγμα και αντίστροφα. Βασικός στόχος είναι να μην κλείσουν οι δρόμοι και να μη διαταραχθεί η ζωή της πόλης.

Στη λογική αυτή, τρακτέρ και πούλμαν θα πρέπει να κινηθούν συντεταγμένα, να σταθμεύσουν σε συγκεκριμένο χώρο εφόσον φτάσουν στο Σύνταγμα, και να αφήνουν διαρκώς ανοιχτή λωρίδα για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Ο Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας εκτίμησε -μιλώντας στο MEGA- ότι θα είναι τριψήφιος ο αριθμός των τρακτέρ που θα κατέβει στην Αθήνα στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης.

«Όπως και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και πρωτεύουσες που μπήκαν τα τρακτέρ, έτσι θα μπουν και στην Αθήνα. Θα ξεκινήσουμε από αύριο (Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου) το ταξίδι μας προς την Αθήνα, θα πάμε στο Κάστρο Βοιωτίας και την Τρίτη θα ξεκινήσουμε. Εκτιμούμε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Ο αριθμός των τρακτέρ που θα κατέβει είναι τριψήφιος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνδικαλιστής αγρότες από τη Λάρισα. «Πιστεύουμε στο δίκαιο του αγώνα μας».

Σύμφωνα με τον κ. Μαρούδα, οι αγρότες θα παραμείνουν στην Αθήνα και το βράδυ της Τρίτης 20 Φεβρουαρίου, κι ύστερα θα αποχωρήσουν συντεταγμένα.

- Διαφήμιση -

- Διαφήμιση -

Πρόσφατες αναρτήσεις

- Διαφήμιση -