fbpx
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Σε διελκυστίνδα η σύγκρουση για το φορολογικό

Σήμερα, Τετάρτη, η πορεία στο υπουργείο Οικονομικών

Χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
Χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

Δείτε επίσης

Με την πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα (από τα γραφεία του ΔΣΑ) θα κορυφωθεί στις 13.00 το μεσημέρι η σημερινή, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, συγκέντρωση δικηγόρων – ελεύθερων επαγγελματιών για τα νέα φορολογικά μέτρα. Έχει κηρυχθεί πανδικηγορική αποχή από τις 10.00 ως τις 16.00 των μαχόμενων δικηγόρων, έμμισθων δικηγόρων στον ιδιωτικό, δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, Τραπεζών, ΔΕΚΟ, συνεργατών δικηγορικών γραφείων και δικηγορικών εταιρειών. Σε σταθερή βάση, οι δικηγόροι απέχουν από δίκες συμφερόντων του Δημοσίου (Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ευρύτερος δημόσιος τομέας όπως καθορίζεται από τον Ν 3429/2005) μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Η διελκυστίνδα που έχει διαμορφωθεί είναι σκληρή, δίχως αποχρώσεις, καθώς στον ένα πόλο βρίσκονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες που εκτιμούν ότι πλήττονται από τα «άδικα μέτρα» και στον άλλο πόλο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, με επικεφαλής τον αρμόδιο υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οι οποίοι κάνουν λόγο για «δίκαιη παρέμβαση» που θα πατάξει τη φοροδιαφυγή.

Κόκκινο πανί είναι η φορολόγηση με βάση το τεκμαρτό εισόδημα

Θέση κατά του φορολογικού έλαβαν επίσης επιστήμονες και ελεύθεροι επαγγελματίες από τον Πειραιά, με εκδήλωση στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης.

«Η παρουσία μας όλων μας εδώ, στο ίδιο τραπέζι, για να εκδηλώσουμε την αντίθεσή μας με τα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης, δείχνει την κοινή αγωνία μας για τα φορολογικά σχέδια που εξυφαίνονται σε βάρος μας», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Ηλίας Κλάππας. Και σημείωσε: «Είναι ένα κοινό μέτωπο που στοχεύει κατ’ αρχήν στην προάσπιση της αξιοπρέπειας μας, καθώς ξαφνικά όλοι, συλλήβδην χαρακτηριζόμαστε ως φοροφυγάδες, με αυτό το νομοσχέδιο. Και κατά δεύτερον στην οικονομική μας προστασία καθώς τυχόν εφαρμογή των μέτρων αυτών, όχι μόνο θα προσθέσει δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη αλλά θα οδηγήσει πολλούς από εμάς σε επαγγελματικό αφανισμό».

Κόκκινο πανί για τους φορείς της πόλης, όπως ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά και ο Εμπορικός Σύλλογος, είναι η φορολόγηση με βάση το τεκμαρτό εισόδημα, για εισόδημα δηλαδή που δεν έχει αποκτηθεί. «Όχι μόνο δεν καταπολεμά τη φοροδιαφυγή, αφού προστατεύει τα υψηλά εισοδήματα που μπορούν να συνεισφέρουν ουσιαστικά στον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά οδηγεί σε αφανισμό ένα μεγάλο τμήμα ενεργού οικονομικού πληθυσμού που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, τη μεσαία τάξη», συμφώνησαν, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών απλώνει τη βεντάλια των αντεπιχειρημάτων του, διοργανώνοντας εκδήλωση με θέμα «Ζητήματα Συνταγματικότητας του νέου φορολογικού νομοσχεδίου», την Τρίτη 28 Νοεμβρίου και ώρα 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Μιχ. Ζαφειρόπουλος» (1ος όροφος).

Χωρίς ταξί Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Οι κινητοποιήσεις της Τετάρτης αναμένεται να αφήσουν έντονα το αποτύπωμά τους στην καθημερινότητα, όχι μόνο του νομικού κόσμου, καθώς χειρόφρενο θα τραβήξουν οι οδηγοί ταξί που διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο: 24ωρη απεργία έχει κηρύξει τόσο η οικεία Ομοσπονδία όσο και τοπικά Συνδικάτα, όπως ο ΣΑΤΑ. Στην πρωτεύουσα το χειρόφρενο ισχύει από τις 6.00 το πρωί της Τετάρτης έως τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης. Σε αρκετές περιοχές της χώρας, και πάντως εκτός Αθηνών, τα καταστήματα ενδέχεται (καθώς έχουν διατυπωθεί σχετικές προτάσεις) να κατεβάσουν ρολά.

- Διαφήμιση -

- Διαφήμιση -

Πρόσφατες αναρτήσεις

- Διαφήμιση -