fbpx
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Σε τροχιά κινητοποιήσεων οι δικαστικοί υπάλληλοι – 4ωρη στάση την Πέμπτη 22/2 – Διαμαρτυρία στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

Η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΔΥΕ) αντιδρά στις βουλές αναμόρφωσης του Δικαστικού Χάρτη της χώρας.

Χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά
Χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά

Δείτε επίσης

Με αφετηρία την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου και καταληκτική ημερομηνία την 28η του ίδιου μήνα – μέρα απεργίας της ΑΔΕΔΥ, η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΔΥΕ) αντιδρά στις βουλές αναμόρφωσης του Δικαστικού Χάρτη της χώρας, διεκδικεί κλαδικά αιτήματα και προχωρά πανελλαδικά σε στάσεις εργασίας και διακοπή εργασιών.

Οι κινητοποιήσεις θα εξελιχθούν κατά τις εξής ημερομηνίες:

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου: Δίωρη διακοπή εργασιών σε όλες τις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας, 09:00-11:00.

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου: Τετράωρη στάση εργασίας σε όλες τις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας, 11:00-15:00 (λήξη του ωραρίου), παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με τη συμμετοχή του Δ.Σ. της ΟΔΥΕ και Πρωτοβάθμιων Συλλόγων.

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου: Δίωρη διακοπή εργασιών σε όλες τις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας, 09:00-11:00.

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου: Δίωρη διακοπή εργασιών σε όλες τις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας, 09:00-11:00, με συμβολικό «λουκέτο» σε όλα τα δικαστικά κτίρια της χώρας.

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου: Δίωρη διακοπή εργασιών σε όλες τις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας, 09:00-11:00.

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου: Συμμετοχή όλων των δικαστικών υπαλλήλων στην πανελλαδική 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, με στόχο την ανάδειξη των κύριων κλαδικών αιτημάτων.

«Η ΟΔΥΕ, χωρίς να της δίνεται η δυνατότητα να τοποθετηθεί συνολικά αφού ακόμα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα το Σχέδιο Νόμου, έχει καταστήσει σαφές, τόσο κατά τη συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Μπούγα, όσο και κατά την παρουσία μελών του Δ.Σ. σε κινητοποιήσεις πρωτοβάθμιων συλλόγων της επαρχίας, ότι καμία κατάργηση ή συγχώνευση δικαστικών υπηρεσιών δεν θα δώσει λύση στο πρόβλημα της καθυστέρησης στην απονομή της δικαιοσύνης, όπως άλλωστε ομόφωνα αποφάσισε το πρόσφατο συνέδριο των Σερρών», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

«Απαιτούμε η πολιτεία να αναγνωρίσει εμπράκτως τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουν οι δικαστικοί υπάλληλοι με την επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών»

Η συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ

Ειδικά για την 28η Φεβρουαρίου, και τη συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, η ΟΔΥΕ μεταξύ άλλων τονίζει:

 «Στις 28/2/2024 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί:

• δεν θέλουμε η πρόσβαση στη Δικαιοσύνη να γίνει εμπόρευμα και να ιδιωτικοποιηθεί η λειτουργία των δικαστηρίων, όπως γίνεται στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Κοινωνική Ασφάλιση και αλλού. Δεν θα πληρώσει ο δικαστικός υπάλληλος και ο πολίτης τις επιταγές της Κυβέρνησης στην Παγκόσμια Τράπεζα που έχει ως σκοπό το κλείσιμο και τη συγχώνευση των δικαστηρίων αφήνοντας μετέωρο τον δικαστικό υπάλληλο, δυσκολεύοντας την πρόσβαση των πολιτών στη δικαιοσύνη πλήττοντας παράλληλα τις τοπικές κοινωνίες.

• δεν ανεχόμαστε την οικονομική μας υποβάθμιση και την παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων στον κλάδο μας. Η Κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει νομοθετική πρωτοβουλία για την αύξηση των αποδοχών των δικαστικών υπαλλήλων λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας τους και παράλληλα απαιτεί όλο και μεγαλύτερη ένταση στην απόδοσή τους.

• Ζητάμε κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων και όχι «ανακύκλωση» προσωπικού στις δικαστικές υπηρεσίες.

• Νιώθουμε απροστάτευτοι από την έλλειψη κρατικής μέριμνας έναντι των φυσικών καταστροφών, την έλλειψη μέτρων για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων. Και στον χώρο μας βιώνουμε επικίνδυνες καταστάσεις (θυμίζουμε την πτώση ραφιών στο Εφετείο Αθηνών, τον εκρηκτικό μηχανισμό στο Εφετείο Θεσσαλονίκης κτλ).

Απαιτούμε η πολιτεία ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να αναγνωρίσει εμπράκτως τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουν οι δικαστικοί υπάλληλοι με την επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για όλα τα παραπάνω καθώς και για:

• Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός

• ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΕΔΩ και ΤΩΡΑ των ΔΩΡΩΝ

• Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17

• Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας

• Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€

• Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές».

- Διαφήμιση -

- Διαφήμιση -

Πρόσφατες αναρτήσεις

- Διαφήμιση -