fbpx
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Ανάκληση διορισμού δημοτικού υπαλλήλου – Έλλειψη αιτιολογίας ως προς τη συνδρομή του στοιχείου του δόλου (ΣτΕ 742/2023)

Η έλλειψη αυτή δεν δύναται να καλυφθεί από τον ακυρωτικό δικαστή με δική του, το πρώτον, εκτίμηση και αξιολόγηση των στοιχείων του φακέλου.

Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Δείτε επίσης

Δεκτός έγινε από το Συμβούλιο της Επικρατείας ο λόγος έφεσης πρώην δημοτικού υπαλλήλου με τον οποίο προβλήθηκε ότι εσφαλμένως το Εφετείο θεώρησε ότι μπορούσε το ίδιο να υποκαταστήσει την ελλείπουσα αιτιολογία της πράξης ανάκλησης του διορισμού του. Εν προκειμένω, η ανάκληση του διορισμού του εκκαλούντος είχε λάβει χώρα λόγω υποβολής ανακριβούς, ως προς το βαθμό φοίτησης, πιστοποιητικού σπουδών.

Σύμφωνα με το άρθρο 27 παρ. 2 εδ. β΄ του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων, στην περίπτωση υπαλλήλου ο οποίος όχι μόνο διορίστηκε παρανόμως αλλά επιπλέον ήταν ο ίδιος που προκάλεσε δολίως ή υποβοήθησε την παρανομία, η πράξη διορισμού του ανακαλείται και μετά την παρέλευση της διετούς προθεσμίας εντός της οποίας ανακαλούνται, καταρχήν, οι παράνομοι διορισμοί. Η ανακλητική πράξη πρέπει να αιτιολογείται επαρκώς ως προς το ότι ο διορισθείς προκάλεσε ή υποβοήθησε δολίως την παρανομία της πράξης διορισμού του. Εντούτοις, η έλλειψη στην αιτιολογία δεν δύναται να καλυφθεί από τον ακυρωτικό δικαστή με δική του, το πρώτον, εκτίμηση και αξιολόγηση των στοιχείων του φακέλου.

Δείτε την απόφαση στην Qualex: ΣτΕ 742/2023 (7μ)

- Διαφήμιση -

- Διαφήμιση -

Πρόσφατες αναρτήσεις

- Διαφήμιση -