fbpx
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Αντιδράσεις και διαμαρτυρίες στον απόηχο της τρομοκρατικής ενέργειας στη Θεσσαλονίκη – Γ. Φλωρίδης: «Σοβαρό κενό ασφαλείας»

Αποχή από τα καθήκοντά τους έχουν εξαγγείλει υπό μορφήν διαμαρτυρίας, από τις 11.00 μέχρι τις 13.00, σήμερα Τρίτη 13/2, οι δικαστικοί υπάλληλοι της Θεσσαλονίκης. Έχουν επίσης προγραμματίσει παράσταση διαμαρτυρίας

Χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
Χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

Δείτε επίσης

Η καλύτερη θωράκιση των δικαστηρίων της χώρας είναι κατά κοινή ομολογία το κύριο ζητούμενο, μετά και την τρομοκρατική ενέργεια αποστολής εκρηκτικού μηχανισμού σε φάκελο στο Εφετείο Θεσσαλονίκης. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, παραδέχθηκε αρκετά σοβαρό κενό ασφαλείας στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και μη αποτελεσματική λειτουργία των υφιστάμενων μέτρων προστασίας.

«Το να φτάσει ένας τέτοιος μηχανισμός στο γραφείο της Προέδρου των Εφετών και από εκεί στο γραφείο μιας άλλη Προέδρου δείχνει ότι κάτι προφανώς δεν λειτουργεί καλά», τόνισε ο κ. Φλωρίδης. «Η αστυνομία αξιολογεί ξανά όλο το σύστημα ασφαλείας του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης», ανέφερε θυμίζοντας ότι το ίδιο κτίριο είχε δεχθεί πριν από μερικά χρόνια βομβιστική επίθεση.

Άρειος Πάγος: «ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ την βαθιά μας λύπη, αλλά και τον έντονο προβληματισμό μας για τη στοχοποίηση, για μια ακόμη φορά, Δικαστικών Λειτουργών, που επιτελούν το έργο της εφαρμογής των νόμων».

Η παρέμβαση του Αρείου Πάγου

Σήμερα, σχεδόν 24 ώρες μετά την επιθετική ενέργεια, ανακοίνωση σχετική εξέδωσε ο Άρειος Πάγος, με την υπογραφή των εκπροσώπων Τύπου Παναγιώτη Λυμπερόπουλου (Αρεοπαγίτη) και Κωνσταντίνου Τζαβέλλα (Αντεισαγγελέως).

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Με αφορμή την αποστολή εκρηκτικού δέματος – επιστολής προς την Πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης, που, κατά τύχη αγαθή, έγινε έγκαιρα αντιληπτό και εξουδετερώθηκε, πριν ανοιγεί και εκραγεί, με τις εντεύθεν απρόβλεπτες συνέπειες, ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ την βαθιά μας λύπη, αλλά και τον έντονο προβληματισμό μας για τη στοχοποίηση, για μια ακόμη φορά, Δικαστικών Λειτουργών, που επιτελούν το έργο της εφαρμογής των νόμων.

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ την ανάγκη τοποθέτησης και λειτουργίας σε κάθε δικαστικό κατάστημα της Χώρας ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου εισερχόμενης αλληλογραφίας για την ανίχνευση πιθανού επικίνδυνου περιεχομένου, προκειμένου να εξασφαλίζεται η ασφάλεια και η απρόσκοπτη πρόσβαση στις δικαστικές υπηρεσίες των πολιτών, των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών , των δικηγόρων και των δικαστικών υπαλλήλων, και ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ, ότι παραμένουμε πιστοί στην άσκηση του καθήκοντός μας, υπό οιεσδήποτε συνθήκες και κινδύνους».

Κίνηση διαμαρτυρίας

Αποχή από τα καθήκοντά τους έχουν εξαγγείλει υπό μορφήν διαμαρτυρίας, από τις 11.00 μέχρι τις 13.00, σήμερα Τρίτη 13/2, οι δικαστικοί υπάλληλοι της Θεσσαλονίκης. Έχουν επίσης προγραμματίσει παράσταση διαμαρτυρίας.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι της Θεσσαλονίκης -μέσω της γενικής γραμματέως της Ένωσής τους Χριστίνας Χριστογιάννη με δηλώσεις στην ΕΡΤ– ζητούν αύξηση των μέτρων ασφαλείας, επισημαίνοντας ότι έχουν μεν εκπαιδευτεί και γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν σε τέτοιες περιπτώσεις, ζουν δε κάθε φορά με την αγωνία του μην εκραγεί ο μηχανισμός, όπως έχει συμβεί κατά το παρελθόν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο έλεγχος στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έχει αυστηροποιηθεί μετά το χθεσινό συμβάν, σε τέτοιο βαθμό ώστε να υπάρχει ουρά στην κεντρική είσοδο του κτιρίου (λειτουργεί άλλωστε μόνον αυτή).  

- Διαφήμιση -

- Διαφήμιση -

Πρόσφατες αναρτήσεις

- Διαφήμιση -