fbpx
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Ρεκτιφιέ στην Ευελπίδων – Σε εξέλιξη εργασίες στο κτιριακό συγκρότημα του Πρωτοδικείου

Γίνεται πλήρης ανακαίνιση των χώρων υγιεινής στα περισσότερα κτίρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Επιπλέον πραγματοποιούνται εσωτερικοί και εξωτερικοί χρωματισμοί, επιστρώσεις δαπέδων, τοποθέτηση νέων ξύλινων θυρόφυλλων και άλλες εργασίες

Χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά
Χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά

Δείτε επίσης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την ανακαίνιση του κτιριακού συγκροτήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών (πρώην Σχολή Ευελπίδων). Οι εργασίες ανακαίνισης του ιστορικού κτιριακού συγκροτήματος, που κτίστηκε περί τα τέλη του 19ου αιώνα και στεγάζει από το 1985 την Εισαγγελία και το Πρωτοδικείο Αθηνών, δρομολογήθηκαν μετά την επίσκεψη του Υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη τον περασμένο Ιούλιο – τέθηκαν προτεραιότητες, προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες λειτουργίας των δικαστηρίων και των υποδομών τους.

Οι εργασίες αφορούν την πλήρη ανακαίνιση των χώρων υγιεινής στα περισσότερα κτίρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Επιπλέον πραγματοποιούνται εσωτερικοί και εξωτερικοί χρωματισμοί, επιστρώσεις δαπέδων, τοποθέτηση νέων ξύλινων θυρόφυλλων, αντικαταστάσεις τμημάτων ψευδοροφών καθώς και ηλεκτρομηχανολογικές, υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εργασίες.

Γνώμονας – σύμφωνα με το υπουργείο – είναι η ασφάλεια, η υγιεινή και η εξυπηρέτηση των δικαστικών λειτουργών, των δικαστικών υπαλλήλων, των δικηγόρων και των πολιτών οι οποίοι εισέρχονται καθημερινά στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων για υποθέσεις τους.

Σημειώνεται ότι εκτός από τις παραπάνω εργασίες δρομολογείται η τοποθέτηση τριών ανελκυστήρων σε ισάριθμα κτίρια του Πρωτοδικείου Αθηνών (7, 8 και 12) τα οποία θα εξυπηρετούν εργαζόμενους και πολίτες και θα διευκολύνουν ηλικιωμένους και άτομα με κινητικά προβλήματα. Προβλέπεται επίσης η ανακατασκευή του αμφιθέατρου στο κτίριο 13, η οποία λειτουργεί και ως δικαστική αίθουσα σε πολυπρόσωπες δίκες.

Επίσης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής θα πραγματοποιηθεί ασφαλτόστρωση των δρόμων εντός του συγκροτήματος του Πρωτοδικείου. 

Τι έχουν ζητήσει οι δικηγόροι

Εκπρόσωποι του ΔΣΑ, όπως ο πρόεδρος Δ. Βερβεσός, ο αντιπρόεδρος Αλέξανδρος Μαντζούτσος και ο σύμβουλος Μιχάλης Καλαντζόπουλος, είχαν εκφράσει τη διαμαρτυρία του δικηγορικού σώματος προς τους αρμόδιους φορείς, προσφάτως και προς τη διοίκηση του ενιαίου κατασκευαστικού φορέα του ελληνικού κράτους «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ», για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στις εγκαταστάσεις των Δικαστηρίων της Αθήνας και ιδίως στην πρώην Σχολή Ευελπίδων.

Οι δικηγόροι έχουν ζητήσει:

α) συνολική ενημέρωση για τα σχετικά έργα που είναι σε εξέλιξη ή πρόκειται να εκτελεστούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

β) διεύρυνση και επέκταση των εργασιών συντήρησης των κτιρίων – ανακαίνισης των χώρων – αποκατάστασης των ζημιών, για την εξασφάλιση συνθηκών αξιοπρεπούς απονομής της Δικαιοσύνης.

Κλειδι η διάθεση των αναγκαίων πόρων για την υλοποίηση των αντίστοιχων έργων

γ) υπέρβαση των γραφειοκρατικών καθυστερήσεων στις συνεννοήσεις ανάμεσα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, τις Διοικήσεις των Δικαστηρίων και τις «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ», για την επίσπευση εκτέλεσης των σχετικών εργασιών, ενόψει και της έλευσης του χειμώνα.

δ) διεξαγωγή των θορυβωδών εργασιών συντήρησης – ανακαίνισης – αποκατάστασης, εκτός των ωρών διεξαγωγής των δικών στο αντίστοιχο κτίριο, για την αποφυγή παρακώλυσης της ομαλής διεξαγωγής των συνεδριάσεων.

Δηλώνει χαρακτηριστικά ο ΔΣΑ: «Οι εκπρόσωποι της «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» μας ενημέρωσαν σχετικά με την τρέχουσα δραστηριότητα της εταιρείας στα Δικαστικά Μέγαρα της Αθήνας, συνδέοντας την επίλυση των επιμέρους ζητημάτων με τη διάθεση των αναγκαίων πόρων για την υλοποίηση των αντίστοιχων έργων και επιρρίπτοντας τα όποια προβλήματα υπάρχουν στα Δικαστικά Μέγαρα της Αθήνας, αφενός στην απουσία σχετικών πιστώσεων από το Υπουργείο Δικαιοσύνης καθόσον δεν έχει εγκρίνει σχετικά κονδύλια, και αφετέρου στις Διοικήσεις των Δικαστηρίων που δεν έχουν αιτηθεί κάποιες από τις επιδιορθώσεις, διότι ως νόμιμοι διατάκτες αυτές οφείλουν να το πράξουν».

- Διαφήμιση -

- Διαφήμιση -

Πρόσφατες αναρτήσεις

- Διαφήμιση -